πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ορθοπεταλιές... στην οδό Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου Ορθοπεταλιές... στην οδό Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2024, 13:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος» διοργανώνει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη της δράσης στην ΕΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου μέσα στον Σεπτέμβριο με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Δύο από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που θέλει να προβάλλει, είναι ο δρόμος «Πηγάδια-Τέροβο» και η οδός Νιάρχου, στα Γιάννενα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 8 Σεπτεμβρίου «ξεκινώντας από τα Πράμαντα και με ενδιάμεση στάση τη  διασταύρωση Σκλίβανη-Πηγάδια , κάθε λάτρης της μοτοσικλέτας, θα γνωρίσει το νέο δρόμο Πηγάδια-Τέροβο».

Στις 22 Σεπτεμβρίου είναι η σειρά της οδού Νιάρχου, με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης να καλεί σε… ορθοπεταλιές, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

«Όσοι αγαπούν το ποδήλατο, θα διασχίσουν με τα ποδήλατά τους το νέο αυτοκινητόδρομο/ποδηλατόδρομο» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Το «νέο αυτοκινητόδρομο/ποδηλατόδρομο» όπου δεν έχει φυτευτεί ούτε ένα δέντρο –τουλάχιστον για όσους αγαπούν το ποδήλατο, τους οποίους επικαλείται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ
Νίκος Τριψίδης
Το μισό χρόνο βρέχει και τον άλλο μισό έχει υπερβολική ζέστη για ποδήλατο.. Στο κέντρο όπου θα μπορούσε κάποιος να κάνει ποδήλατο για να πάει σε κάποια δουλειά είναι αδύνατο να κάνει ποδήλατο χωρίς να τoν πατήσουν/βρίσουν η αυτοκινητιστές ή πατήσει/τσακωθεί με πεζούς που μπαίνουν μπροστά του και κινδυνεύουν να τους πατήσει ο ίδιος. Στις χώρες της βόρειας Ευρώπης βάφουν κόκκινες λωρίδες ποδηλάτου στο οδόστρωμα των κεντρικών δρόμων και τοποθετούν πινακίδες για να επισημάνουν την διέλευση των ποδηλατών στα στενά και σε πεζόδρομους. Δεν κάνουν την ελληνική πατέντα του "ποδηλατοδρόμου" ως ξεχωριστό δρόμο μόνο για ποδήλατα, οι οποίοι στην περίπτωση των Ιωαννίνων οδηγούν στο πουθενά και είναι απλά για βόλτα και όχι για μετακίνηση. Βεβαία εδώ οι ποδηλατοδρόμοι γίνονται για να φαγωθούν λεφτά από κάποιους και όχι γιατί πραγματικά θέλουν να "μάθουν" τον κόσμο να κινείται με τα ποδήλατα. Όμως με κάτι ντιρεκτίβες του διοικητηρίου της Ευρωπαϊκής ένωσης που έρχονται κατά καιρούς και την απίστευτη φτωχοποίηση που επιβάλλεται στον Ελληνα, τα ποδήλατα θα γίνουν "αρεστά" δια της βίας. Ποδήλατο πάντως στα Γιάννενα είναι όνειρο θερινής νυχτός.
Φονιάς
Άθλια πόλη με άθλιους κατοίκους κι άθλιους πολιτικούς
Χρηστης ποδηλατου
Ο οποιος ποδηλατοδρομος κοσμειται απο περιττωματα σκυλων μιας κ οι ιδιοκτητες τους δεν θεωρουν αναγκαιο να τα μαζευουν και σπαρμενων γυαλιων απο μπουκάλια που καποιοι τα σπάνε επιτηδες πανω στον ποδηλατοδρομο. Ακομα δε υπαρχουν χαλικια αο την επιχη πιυ τον εφτιαχναν κ ανεβαιναν πανω του τα φορτηγα γιατι ετσι βολευε. Και φυσικα δεν εχει καθαριστει ποτε κ ας ισχυριζονται το αντιθετο οι οοιες υπηρεσιες του Δημου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3