ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Ν. Γκόντας και τα πολιτικά παράδοξα

Εικόνα του άρθρου Ο Ν. Γκόντας και τα πολιτικά παράδοξα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2019, 17:52
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένα πολιτικό παράδοξο έχει η σημερινή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, που ξεκινάει με τη φράση «όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο, όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού, όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας» και πιο κάτω, αναφέρει ότι διαφωνεί με τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας.

Μια μέρα μετά την αντίθεσή του στο τραμ, κατά τη συνάντησή του με το σωματείο ταξί Ιωαννίνων, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας συναντήθηκε με τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ο κ. Γκόντας συζήτησε με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή διάφορα ζητήματα και εξέφρασε «την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», της δημοτικής συγκοινωνίας δηλαδή.  «Η γνώμη σας μετράει όσον αφορά την λύση του κυκλοφοριακού διότι εσείς είστε στους δρόμους της πόλης επί 17 ώρες το 24ωρο. Όπως συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, έτσι να κάνουμε και στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο κ. Γκόντας επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Δήμου, λέγοντας στους εργαζόμενους ότι θα στηρίξει τους εργαζόμενους στα αιτήματά τους, ειδικά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ενώ στη ΔΕΥΑΙ, οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο «εμπόλεμη κατάσταση  όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση η οποία όχι μόνο αδιαφορεί για τους εργαζομένους αλλά προσπαθεί να βρίσκεται μονίμως απέναντι σε μια διαρκή διαμάχη η οποία τελικά βλάπτει τα συμφέροντα και της ίδιας της επιχείρησης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και κυρίως δεν πρόκειται να ανεχθούμε στημένα παιχνίδια τα οποία θ’ αποβούν εις βάρος των πολιτών. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την εργασιακή ειρήνη σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου. Ο σεβασμός προς τον πολίτη είναι υποχρέωση όλων μας, χωρίς βέβαια ν’ απεμπολούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back