Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα… πάθη της οδού Δομπόλη

Εικόνα του άρθρου Τα… πάθη της οδού Δομπόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2020, 22:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύ παλιά ήταν, ας πούμε ο «περιφερειακός» της πόλης. Τώρα, η οδός Δομπόλη είναι δρόμος με χαρακτήρα αστικού κέντρου, που τραβάει πάρα πολλά πάθη.

Τριάμισι χρόνια μετά την εκκίνηση των πρώτων εργασιών, για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων ακόμα τότε, ο δρόμος παραμένει σκαμμένος, με τομές που έχουν αφεθεί ανοιχτές και επιπλέον, η κίνηση των οχημάτων έχει αυξηθεί πολύ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων που ήταν παμπάλαια και φθαρμένα.  Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 300.000 ευρώ, αλλά με την έκπτωση 57% (!) έφτασε στις 130.000 ευρώ. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους, το έργο είχε σταματήσει.

Έξι μήνες αργότερα, το έργο παρέμεινε με τις… λινάτσες. Ο λόγος ήταν οι διαφωνίες του αναδόχου με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την εργοταξιακή σήμανση.

Ένα χρόνο αργότερα και ενώ το έργο ήταν ακόμα σε εξέλιξη, οι εργασίες επεκτάθηκαν, με άλλη εργολαβία, στην πλατεία Ομήρου.

Αφού το έργο των πεζοδρομίων τελικά τελείωσε, ακολούθησε ένας ακόμα χρόνος με νέες τομές στο οδόστρωμα, κυρίως στους γύρω δρόμους, για να τοποθετηθούν οι νέες υποδομές για τα ευρυζωνικά δίκτυα.  Έτσι, πέρασε ένας ακόμα χειμώνας, μέχρι την άνοιξη του 2019. Λίγο πριν τις εκλογές, οδοστρώθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια γύρω δρόμοι, όπως η Άρη Βελουχιώτη, η Λαμπρίδη κ.α. για να… ξανασκαφτούν.

Η τελευταία εργολαβία ήταν για έργα του ΔΕΔΔΗΕ που πέρασαν από τα πεζοδρόμια. Εκείνα που άλλαξαν το 2016-2017, τα οποία ξηλώθηκαν κατά μήκος της οδού Δομπόλη, από την πλευρά του παλιού πανεπιστημίου, αλλά και σε άλλους δρόμους, ακολουθώντας τις καινούργιες διελεύσεις των ευρυζωνικών (το vdsl πάντως στην περιοχή, ακόμα δεν διατίθεται). Η τελευταία εργολαβία έχει αφήσει την οδό Δομπόλη με μερικές φανερές διατομές στο οδόστρωμα και μπόλικη σκόνη, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Η… χαριστική βολή δόθηκε με άλλα δύο σκαψίματα την περασμένη εβδομάδα, λόγω δύο διαδοχικών βλαβών της ΔΕΥΑΙ που άφησαν την περιοχή χωρίς νερό για δύο συνεχή πρωινά.

Σε αυτά τα τριάμισι χρόνια, η Δομπόλη είναι όλο και πιο πολυσύχναστη, ενώ πλέον τα οχήματα παρκάρουν και στα δύο ρεύματα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back