ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιτέλους, πεζοδρόμια στην οδό Δομπόλη

Εικόνα του άρθρου Επιτέλους, πεζοδρόμια στην οδό Δομπόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2016, 14:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι εργασίες για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Δομπόλη, με τον δήμο Ιωαννιτών να ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  

Το έργο έχει τίτλο «Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρομίων-Βελτίωση προσβασιμότητας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνεται η πλήρης ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού Δομπόλη, από την πλατεία Ομήρου μέχρι την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Πρόκειται για ένα από τα ιδιαίτερα «προβληματικά» σημεία της πόλης, καθώς τα πεζοδρόμια είναι ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Οι εργασίες προβλέπουν αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμένων  πεζοδρομίων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα οποία θα τοποθετηθεί και όδευση τυφλών, καθώς και υποδομή για πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Παράλληλα θα γίνουν και διάφορες «συνοδευτικές εργασίες», όπως νέες συνδέσεις των υδρορροών των ιδιοκτησιών με το δίκτυο αποχέτευσης, επανατοποθέτηση πινακίδων, φρεατίων κ.λ.π.

«Είναι σημαντικό πως στο συγκεκριμένο έργο ο δήμος Ιωαννιτών έχει συμπεριλάβει εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων κι επίσης πέριξ των πεζοδρόμων της πόλης, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι» τονίζεται σε ανακοίνωση του δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οδηγοί πρέπει να κινούνται προσεκτικά επί της οδού Δομπόλη. Το έργο εκτελείται τμηματικά και οι εργασίες ξεκίνησαν από το τμήμα του πεζοδρομίου από την είσοδο της Εφορίας μέχρι τη συμβολή της οδού Δομπόλη με την οδό Δωδώνης. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει περιορισμός του οδοστρώματος.






ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back