ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2024, 15:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας εργάτης 40 ετών έχασε τη ζωή του σήμερα, 10 Ιουλίου, κατά τη φόρτωση ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό βρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο και βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο.

«Νιώθουμε οργή, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στην Αρίστη Ζαγορίου και τις καταγγελίες μας ότι οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε νεκροταφεία, ο νεκρός σήμερα συνάδελφός μας επιβεβαιώνει τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απαράδεκτες συνθήκες και όρους εργασίας, τους ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους δουλειάς» αναφέρει το ΕΚΙ και συμπληρώνει ότι «το κυνήγι του κέρδους είναι αυτό που επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, που επιβάλλει την 6ήμερη και 13ωρη εργασία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Για τα κέρδη των εργοδοτών νομοθετεί και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις και το Υπουργείο Εργασίας».

Το ΕΚΙ καλεί σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 11/7 στις 10 το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3