ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πεζοδρόμια... με το πάσο τους

Εικόνα του άρθρου Πεζοδρόμια... με το πάσο τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2017, 11:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων στην οδό Δομπόλη. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μόνο ένα τμήμα των πεζοδρομίων, από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι το παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει ολοκληρωθεί. Το εργοτάξιο παραμένει… σταθμευμένο σε συγκεκριμένο σημείο και η λωρίδα κυκλοφορίας επί της οδού περιορισμένη.

Επί της ουσίας οι εργασίες έχουν σταματήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ κι όσες έγιναν μέχρι τότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγιναν με γρήγορους ρυθμούς. Το αντίθετο μάλιστα.

Η εμπλοκή που υπάρχει σε αυτό το έργο με τον επίσημο τίτλο «Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρομίων-Βελτίωση προσβασιμότητας», οφείλεται στη διάσταση απόψεων μεταξύ του αναδόχου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών για την εργοταξιακή σήμανση. Ο ανάδοχος εκτιμά ότι πρέπει να διατεθεί συμπληρωματική πίστωση για την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας. Από την πλευρά τους, οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι όλες οι δαπάνες που αφορούν την οργάνωση του εργοταξίου και απαιτούνται από το νόμο, βαρύνουν τον ανάδοχο και πρέπει να συνυπολογίζονται από αυτόν κατά τη διαμόρφωση της προσφοράς του.

Ο ανάδοχος είχε πάρει το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με αρκετά μεγάλη έκπτωση (57%). Το κόστος της σύμβασης, η οποία υπογράφηκε στα τέλη Ιουλίου, ανέρχεται δηλαδή σε 130.000 ευρώ περίπου. Το έργο δε, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 10 μήνες. Οι έξι έχουν περάσει ήδη και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή... 

Πέραν της ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Δομπόλη (και στις δύο πλευρές), από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την πλατεία Ομήρου, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και γύρω από τους πεζοδρόμους, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3