ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρέα... με τη λινάτσα

Εικόνα του άρθρου Παρέα... με τη λινάτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2016, 20:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επί δυόμισι μήνες, στην οδό Δομπόλη, μια λινάτσα και η εργοταξιακή σήμανση υποδεικνύουν με σαφή τρόπο ότι εκτελούνται εργασίες. Είναι όμως έτσι; Πόσο καιρό χρειάζεται πια κάποιος για να κατασκευάσει πεζοδρόμιο σε ένα τμήμα μήκους 40-50 μ.; Σίγουρα όχι δυόμισι μήνες. Δυστυχώς, οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και λίγο καιρό, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και την κατασκευαστική εταιρία να βρίσκονται… σε διαπραγμάτευση. Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει διάσταση απόψεων για τεχνικές λεπτομέρειες, χωρίς να είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτή η διάσταση απόψεων θα επηρεάσει περαιτέρω την εξέλιξη του έργου.

Το έργο έχει τίτλο «Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρομίων. Βελτίωση προσβασιμότητας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το κόστος σύμβασης ανήλθε τελικά στα 130.000 περίπου (έκπτωση 57%). Η σύμβαση έργου αφορά την πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού Δομπόλη, από την πλατεία Ομήρου μέχρι τον κόμβο Δομπόλη, Δωδώνης και Κενάν Μεσαρέ. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και επίσης γύρω από τους πεζοδρόμους, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι.

Η αρχή του σημαντικού αυτού έργου για την καθημερινότητα των Γιαννιωτών έγινε από το οδικό τμήμα της Δομπόλη, έξω από την Εφορία, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Και εκεί μείναμε… Στην αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back