Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα δέντρα που μεταφυτεύτηκαν: ένα έλατο και δύο τριανταφυλλιές

Εικόνα του άρθρου Τα δέντρα που μεταφυτεύτηκαν: ένα έλατο και δύο τριανταφυλλιές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To θέμα του τελευταίου 24ωρου στα Γιάννενα είναι η κοπή επτά δέντρων στο παρκάκι απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου.

Η διαχείριση της δημοτικής αρχής ήταν κακή και έστρεψε πάνω της σφοδρή κριτική, την οποία δεν ανέστρεψε ούτε η ελλιπής απάντηση, σχετικά με το πόσο τελικά η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται για το αστικό πράσινο και τη φροντίδα του.

Καταρχάς, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «όσα δέντρα κρίθηκαν κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταφέρθηκαν ήδη και μεταφυτεύτηκαν στο πάρκο Αίγλη (σ.σ. στο απέναντι πάρκο)».

Τα «κατάλληλα» δέντρα ήταν ένα μικρό έλατο που είχε φυτευτεί πέρυσι, καθώς και δύο τριανταφυλλιές, όχι επαρκή για να στηρίξουν το επιχείρημα πέρι μέριμνας για το πράσινο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί. Προφανώς, ένας κόμβος κυκλοφορίας τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να έχει δέντρα ή πυκνή βλάστηση γιατί δεν παρέχει ορατότητα στους οδηγούς.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή απέδειξε ότι δεν έχει κάποια συγκεκριμένη αντίληψη για τη διαχείριση του πρασίνου, αλλά και ότι τελικά υποτιμάει τις ίδιες τις υπηρεσίες της, καθώς στην ανακοίνωσή της δεν ανέφερε καν τι σημαίνει «κατάλληλα δέντρα» και πότε αποφασίστηκε ποια είναι αυτά, αλλά και αν τελικά αυτά που κόπηκαν ήταν (και πόσο) ακατάλληλα. Σημειωτέον ότι αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ο κ. Αριστείδης Παππάς.

Επιπλέον και βασικότερο, η δημοτική αρχή έχει περιέλθει στη… δίνη των κόμβων. Η δημιουργία μιας τέτοιας κυκλοφοριακής παρέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ συζητήσιμη για πολλούς λόγους και τα (φτωχά) μοντέλα απεικόνισης με τα οποία συνοδεύει τις ανακοινώσεις της δεν υποδηλώνουν ότι θα αποκατασταθεί το πράσινο, όπως το ξέραμε, στο συγκεκριμένο σημείο.

Τέλος, αναμένεται εναγωνίως και η… «μεταφύτευση» του κιτς μνημείου Ολυμπιάδας-Αλέξανδρου που η βλάστηση κάπως έκρυβε, όλα αυτά τα χρόνια…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back