ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συζήτηση για την ανάδειξη του ΚΕΠΑΒΙ

Εικόνα του άρθρου Συζήτηση για την ανάδειξη του ΚΕΠΑΒΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2022, 12:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To σύνολο των εγκαταστάσεων του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. (Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων) -και ως αρχιτεκτονική διάρθρωση και ως τοποθεσία- χρήζει ειδικής αντιμετώπισης με σκοπό τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον ευπρεπισμό τους και τη συστηματική φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να αναδειχθεί ως τοπόσημο του δήμου.

Αυτή είναι η θέση της παράταξης «Ιωάννινα_2023», όπως αυτή εκφράζεται σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συνάντηση που είχε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από τα μέλη της παράταξης Στέφανο Μιχάλη και Ντίνο Παπαδόπουλο, με τον πρόεδρο Παύλο Κούργια και τον διευθυντή Χρήστο Δημητρίου.

Σημειωτέον ότι το ΚΕΠΑΒΙ διαχειρίζεται η «ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε.», στην οποία ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει ως μέτοχος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανάδειξη του χώρου, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και για ενδεχόμενες κοινές δράσεις με το Μουσείο Αργυροτεχνίας αλλά και για υπαίθριες εκδηλώσεις, στον περιβάλλοντα χώρο του ΚΕΠΑΒΙ, σε συνεργασία με τον Δήμο ή το Πανεπιστήμιο.

Εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο λειτουργικό κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων που κάθε άλλο παρά μικρό είναι. Η κα Καλογιάννη τόνισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «συμμερίζεται τις ανησυχίες των βιοτεχνών και επαγγελματιών ενός κλάδου που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένος με την οικονομική ιστορία του Δήμου» και ζήτησε μία αντικειμενική αποτύπωση των λειτουργικών βαρών των επιχειρήσεων αυτών που προκύπτουν λόγω των δημοτικών τελών και φόρων, «ώστε να εξεταστεί η σκοπιμότητα σημειακών τιμολογιακών τροποποιήσεων εκ μέρους του Δήμου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back