ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γκόντας για ΚΕΠΑΒΙ: «Πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα ενοίκια;»

Εικόνα του άρθρου Γκόντας για ΚΕΠΑΒΙ: «Πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα ενοίκια;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2021, 16:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημαρχείο στο ΚΕΠΑΒΙ; Μια πρόταση που είχε υιοθετήσει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την πρόταση της δημοτικής αρχής να στεγάσει Δημαρχείο στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου.

Μέσα στην όλη… σύγχυση, η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη δυνατότητα αξιοποίησης του κτιρίου του ΚΕΠΑΒΙ για τη μεταφορά του Δημαρχείου. Η δημοτική αρχή αναμένει από τη γενική συνέλευση του ΚΕΠΑΒΙ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της εντός των ημερών.

Από τη συζήτηση που έγινε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, προέκυψε πάντως ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει τη συναίνεση με τους διαχειριστές του ΚΕΠΑΒΙ, καθώς «χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει τίποτα», όπως είπε ο δήμαρχος.

Τόσο ο δήμαρχος όσο ιδιαίτερα ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας μίλησαν για «λεόντεια» προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΚΕΠΑΒΙ και Δήμου (μια σύμβαση που υπογράφηκε τη δεκαετία του ’90). Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Γκόντας επαναλαμβάνει ότι «η επίλυση των διαφορών είναι ιδιαίτερα προβληματική που αν δεν καταλήξει σε συμφωνία, θα απαιτηθεί χρονοβόρα δικαστική προσφυγή».

Ο κ. Γκόντας πήγε όμως την όλη υπόθεση... ένα βήμα πιο πέρα. Μίλησε για τις διαδικασίες μίσθωσης που γίνονται σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες πέραν της αργυροτεχνίας εκ μέρους της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. και για τις οποίες «κάναμε τα στραβά μάτια στον Δήμο επειδή πρόκειται για έναν κλάδο που πλήττεται». Και σε αυτό το σημείο… εκτόξευσε τα πυρά του με μορφή καταγγελίας. «Τα μισθώματα που καταβάλλονται στο ΚΕΠΑΒΙ πού πηγαίνουν; Εκεί είναι 5-6 άνθρωποι αυτή τη στιγμή που θέλουν να πάει εκεί το Δημαρχείο. Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Μοιράζονται τα χρήματα από τα ενοίκια;» είπε. Μια σοβαρή καταγγελία που όταν προέρχεται από ένα πολιτικό πρόσωπο που ανήκει στη δημοτική αρχή, θα πρέπει να στηρίζεται σε στοιχεία….

Το κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ το διαχειρίζεται η ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε., στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας ο Δήμος Ιωαννιτών, που είχε παραχωρήσει την έκταση για την ανέγερση αυτού του κέντρου αργυροτεχνίας, συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο. Επιπλέον, όπως ειπώθηκε, ο Δήμος έχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (sic).

Tέλος, ο κ. Γκόντας θύμισε την πρότασή του επί δημαρχιακής του θητείας για ανέγερση Δημαρχείου στον χώρο της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας. Ένας σχεδιασμός που όμως δεν προχώρησε, καθώς οι σχετικές αποφάσεις ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back