Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συνοθύλευμα με ολίγη ακροδεξιά»

Εικόνα του άρθρου «Συνοθύλευμα με ολίγη ακροδεξιά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2022, 10:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων απαντάει στη δημοτική αρχή για τα περί «ανίερης συμμαχίας», σχετικά με την πρόσφατη, αναβληθείσα συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι «θα έπρεπε πρώτα να ρίξει μια ματιά στον εαυτό της, όπου συμπαρατάχτηκαν τμήματα της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη ακροδεξιά».

Επίσης, διερωτάται «αν αντίστοιχα η δημοτική αρχή θεωρεί ως ‘ιερά συμμαχία’ το συνονθύλευμα που δημιούργησε η 2η, η 4η και η 6η παράταξη που συνολικά δεν συγκεντρώνουν καν το 40% (από το 65% που συμμετείχε στις εκλογές) αλλά έχουν το δικαίωμα να διοικούν το δήμο».

Αφήνει ακόμα περισσότερες αιχμές για «συγκατοίκηση» μελών της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και συνεχίζει:

«Αυτή η ιδεολογική και πολιτική ταύτιση, που δεν γίνεται καν προσπάθεια να κρυφτεί, είναι που πρέπει να απασχολήσει το λαό της πόλης που εγκλωβίστηκε πίσω από τις δήθεν διαφορές ‘στα πρόσωπα’ και τους ενίσχυσε με την ψήφο του».

Διαχωρίζει τη θέση της από την υπόλοιπη αντιπολίτευση λέγοντας ότι «ότι όταν υπάρχουν επιμέρους  ζητήματα που  συμφωνεί δεν έχει αντίρρηση να τα στηρίξει και εν προκειμένω επρόκειτο για ένα  χειρισμό, αφού η δημοτική αρχή τείνει να καταργήσει το δημοτικό συμβούλιο έστω και για τα μάτια του κόσμου».

Τέλος, σημειώνει ότι η δημοτική αρχή ξεχνάει «γιατί την βολεύει, την απαξίωση που έφεραν οι εκλογικοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι διατάξεις περί ‘κυβερνησιμότητας’ της ΝΔ».

Τέλος, για τον προϋπολογισμό καθαυτό, τονίζει ότι «εκτός από καθυστερημένη, η υποβολή του προϋπολογισμού είχε και παρατηρήσεις από το παρατηρητήριο των ΟΤΑ και γι αυτό ο προϋπολογισμός επιστράφηκε, διορθώθηκε και ξαναπέρασε από Οικονομική Επιτροπή με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναδιαβαστεί ολόκληρος. Ακόμα δηλαδή και αυτή την κυβερνητική πολιτική με την οποία συμφωνούν δεν ξέρουν πώς να την εφαρμόσουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back