Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συμφωνούν στον στόχο, διαφωνούν στον τρόπο»

Εικόνα του άρθρου «Συμφωνούν στον στόχο, διαφωνούν στον τρόπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2022, 19:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Toν «αντιλαϊκό πυρήνα της πολιτικής του κ. Καχριμάνη» καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα, με αφορμή μια σειρά από θέματα όπως η αναστολή χρηματοδοτήσεων προς Δήμους και φορείς μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας, το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των θεμάτων αναδεικνύει την ταύτιση της περιφερειακής αρχής με την πολιτική της ΝΔ. Παράλληλα, η παράταξη κατηγορεί παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι «υπηρετούν την ίδια πολιτική με την περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη». «Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και του κ. Ριζόπουλου να μεταθέσουν την κουβέντα σε ανάλυση παρασκηνίου και απόδοση αποκλειστικά προσωπικών ευθυνών, γίνεται μόνο και μόνο για να κρύψουν τον αντιλαϊκό πυρήνα της πολιτικής που και οι ίδιοι υπηρετούν από κοινού με την περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη, συμφωνώντας στον στόχο και διαφωνώντας μόνο στον τρόπο» αναφέρεται.

Ως χαρακτηριστικό, τελευταίο παράδειγμα φέρνει την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για παραχώρηση της έκτασης όπου θα γίνει το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας στην «Ήπειρος Α.Ε.», παρότι η συμφωνία παραχώρησης της έκτασης στην Περιφέρεια Ηπείρου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζει «ρητά ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για κερδοσκοπική επιχειρηματική χρήση και δεν μπορεί να παραχωρηθεί από την περιφέρεια σε άλλον χωρίς τροποποίηση της σύμβασης».

«Τελικά η μαζική παραπομπή των μελών της οικονομικής επιτροπής από τις παρατάξεις του κ. Καχριμάνη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και του κ. Ριζόπουλου δεν ήταν αποτέλεσμα κακής συγκυρίας αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής τους συμφωνίας που παράγει κοινές πολιτικές δεσμεύσεις» επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back