Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν είναι εσωτερική υπόθεση...

Εικόνα του άρθρου Δεν είναι εσωτερική υπόθεση...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2022, 22:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα αναλάβει τη «μελέτη τοποθέτησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή της πρώην Δ.Ε.Λ.Ι.», όπως είναι ο επίσημος τίτλος της μελέτης που αφορά το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας, αποφάσισε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για την «πρόσληψη» του τεχνικού συμβούλου, η περιφερειακή αρχή θα κάνει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (χωρίς προηγούμενη δημοσίευση), επικαλούμενη την «κατεπείγουσα ανάγκη», όπως έγραφε χτες ο «Τύπος Ιωαννίνων».

Με ανακοίνωσή της, σήμερα το πρωί, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα έκανε λόγο για «ρεσιτάλ ασυδοσίας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος» (η πίστωση για τον τεχνικό σύμβουλο ανέρχεται σε 74.400 ευρώ) ενώ ασκούσε κριτική στην περιφερειακή αρχή για τον τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η απάντηση της περιφερειακής αρχής στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Και τι λέει αυτή η ανακοίνωση; Αφού εκφράζει την άποψη ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης «επαναλαμβάνουν τα τετριμμένα επιχειρήματα, που αμφιβάλλουμε αν τα επικροτούν ακόμα και οι ψηφοφόροι τους», η περιφερειακή αρχή λέει ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε ως προς την εγκατάσταση του πρώην κλειστού ξιφασκίας ο παρευρισκόμενος επικεφαλής της παράταξης κ. Πρέντζας (η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει εκπρόσωπο στην Επιτροπή).

«Μεταξύ αυτών και ο λόγος για τον οποίο ανατίθεται σε τεχνικό σύμβουλο η Μελέτη συναρμολόγησης κ.λπ. της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Η μη ύπαρξη μελέτης είναι άλλωστε ένα από τα σημεία για τα οποία ήταν αντιμέτωπη με κριτική η περιφερειακή Αρχή,  η οποία βεβαίως δεν οφειλόταν σε παράλειψη, αλλά επειδή θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πρώτα τα διαδικαστικά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σκελετού» τονίζει η περιφερειακή αρχή.

Μετά δε τη συνεδρίαση «ο περιφερειάρχης παρουσίασε στον επικεφαλής της κ. Πρέντζα, τα έγγραφα που είχε ζητήσει η ίδια παράταξη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων».

Μάλιστα… Όλα αυτά βέβαια τους λόγους ανάθεσης της μελέτης και το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε ζητήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν καταγράφονται στην ανακοίνωση. Η περιφερειακή αρχή ενημερώνει ότι ενημέρωσε τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

To θέμα δεν είναι να ενημερώνεται μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» (με τον τρόπο που ενημερώθηκε, και αν αυτός ήταν επαρκής), αλλά η τοπική κοινωνία.

Το τι γίνεται ή τι θα γίνει με το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας αφορά όλη την πόλη. Η περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να συμπεριφέρεται λες και οι προβληματισμοί που κατατίθενται, αφορούν μόνο παρατάξεις ή πολιτικά πρόσωπα.

Κατά τα άλλα, το μόνο που λέει η περιφερειακή αρχή, είναι ότι «επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην κλειστού ξιφασκίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει και τα τελικά σχέδια της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων», και προειδοποιεί να «μην εκτίθενται ορισμένοι γιατί τότε θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ τα περί ‘ρεσιτάλ ασυδοσίας’ και τα άλλα συναφή σχόλια…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back