ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για το ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου Στο Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για το ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2021, 10:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στο νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, περιγράφει πολύ αναλυτικά το περιστατικό της καταγγελίας δύο νοσηλευτριών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και πώς έγινε δεκτή, τόσο από τη διεύθυνση του νοσοκομείου, όσο και από το σύλλογο εργαζόμενων.

Στην εκτενή της ανακοίνωση, αναφέρεται στο περιστατικό της 3ης Φεβρουαρίου 2020, όταν οι δύο προϊστάμενες κατήγγειλαν τον υποδιευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας και αναπληρωτή γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων, για εξύβριση.

Η παράταξη αναφέρει σχετικά τη «συβιλική» όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, οι δύο εργαζόμενες απευθύνθηκαν στο νομαρχιακό τμήμα αφού αρχικά «δέχθηκαν αδιαφορία και στην συνέχεια επιθετικότητα από το προεδρείο του συλλόγου του ΠΓΝΙ». Ο σύλλογος συνεδρίασε 10 μέρες αργότερα από την καταγγελία και «οι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στήριξαν τον υποδιευθυντή-συνδικαλιστή, αλλά και επιτέθηκαν στις 2 προϊσταμένες ως ‘ψεύτρες, οι οποίες επινόησαν ένα φανταστικό γεγονός για να χτυπήσουν πολιτικά το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, όντας πολιτικά υποκινούμενες’», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Κατόπιν, το προεδρείο του συλλόγου, στον οποίο η ΔΑΚΕ έχει απόλυτη πλειοψηφία, απάντησε στις καταγγέλλουσες ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης χάθηκαν και αρνήθηκε να βγάλει ανακοίνωση. Οι δύο νοσηλεύτριες απευθύνθηκαν στη γραμματεία ισότητας της ΑΔΕΔΥ και στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

«Η διοίκηση του ΠΓΝΙ, μόνο λόγω του θορύβου που προκλήθηκε στο νοσοκομείο όρισε προκαταρκτική διερεύνηση του γεγονότος. Ο διοικητής και πειθαρχικά προϊστάμενος του προσωπικού στο ΠΓΝΙ  έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, προστατεύοντας και την διοίκηση, καθότι ο νέος υποδιευθυντής υπήρξε πρόσφατη προσωπική επιλογή του διοικητή (δεν υπήρξε καν εισήγηση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας)» αναφέρει η ΔΑΣ. Σημειωτέον ότι η ΑΔΕΔΥ είχε καταγγείλει τη διαδικασία ορισμού του καταγγελλόμενου στη θέση του υποδιευθυντή.

Στις 29 Ιανουαρίου έγινε νέα αίτηση για την έκθεση της προκαταρκτικής εξέτασης με δικηγόρο, για να κατατεθεί ένσταση και τελικά, το θέμα έφτασε στο Συνήγορο του Πολίτη.

«Ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε με μια ειλικρινή συγγνώμη να λήξει άμεσα, ξετυλίχθηκε σε μια ιστορία εργασιακής τρομοκράτησης με την στήριξη του συλλόγου εργαζομένων, επικίνδυνων και εξαγορασμένων εν τοις πράγμασι από την διοίκηση, συνδικαλιστών» καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο μπήκαμε και θα συνεχίζουμε να μπαίνουμε μπροστά ώστε να ακούγεται η φωνή των εργαζομένων, να σπάει η τρομοκρατία, να διεκδικούμε συνθήκες ζωής και εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι με όρους μεσαίωνα. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις συναδέλφους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back