ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να μη διερευνώνται με επιφανειακό τρόπο περιστατικά»

Εικόνα του άρθρου «Να μη διερευνώνται με επιφανειακό τρόπο περιστατικά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταγγελία για περιστατικό εξύβρισης κατέθεσε προϊστάμενη νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κατά στελέχους της νοσηλευτικής διεύθυνσης του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα έχει απευθυνθεί, τόσο στην 6η ΥΠΕ, όσο και στο Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και στη γραμματεία ισότητας της ΑΔΕΔΥ.

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, με κατά πλειοψηφία απόφαση, τονίζει ότι θεωρεί πως «αρκετά από όσα ανέδειξε η καταγγελία παραμένουν χωρίς απαντήσεις και προκαλούν πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τα αντιμετώπισε η διοίκηση και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης» και ότι, μεταξύ άλλων, «με αυτήν την αντιμετώπιση, η ‘πληγή’ παραμένει ανοιχτή, διαμορφώνοντας και εντείνοντας ένα κλίμα έντασης και φόβου στον χώρο εργασίας, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να λύνονται «εν τη γενέσει τους από τα πρωτοβάθμια σωματεία από θέσεις αρχής και οι αποφάσεις τους να δημοσιοποιούνται στα μέλη τους» και ότι θα πρέπει «όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δρώντας συλλογικά και υπεύθυνα ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε σαν κοινωνία, που τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα μας πλήττονται καθημερινά».

Ζητούν από τη διοίκηση να «μη διερευνά με επιφανειακό τρόπο τόσο σοβαρά ζητήματα, και να αποδίδει δίκαιο με διάφανο τρόπο και  χωρίς μεροληψίες» και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να «κατανοήσουν ότι έχουν βαριά ευθύνη στο να διατηρείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε κάθε χώρο εργασίας».

Παρότι σε γενικές γραμμές η απόφαση είναι «προσεκτική», αφήνει αιχμές τόσο κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και για το σύλλογο εργαζόμενων.

Τέλος, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί τους «’πρωταγωνιστές’ με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας και με τις αναγκαίες  εξηγήσεις, να προσπαθούν να κλείσουν με δίκαιο τρόπο οριστικά κάθε τέτοιο  ζήτημα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back