Ενότητα-Συσπείρωση κατά ΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2022, 13:08

Η Ενότητα-Συσπείρωση απαντάει σε μια σειρά ανακοινώσεις της ΔΑΣ σχετικά με τα τεκταινόμενα στον σύλλογο ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων και κυρίως, ό,τι αφορά τις εκλογές.

«Κι ενώ συζητούσαμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, πώς θα αντιδράσουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και πώς θα δυσκολέψουμε την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και την πολιτική των δημάρχων που δεν έχουν λεφτά για προσλήψεις προσωπικού» αναφέρει, «η ΔΑΣ, επιδείνωσε την κατάσταση και άρχισε να καταγγέλλει ότι διαλύουμε τον σύλλογο (!!!)».

Ανταποδίδει το επιχείρημα ότι «καλύτερο σύμμαχο δεν μπορούσαν να βρουν κυβέρνηση και δήμαρχοι» αναφέρει η παράταξη και εξηγείται:

«Η θητεία του Δ.Σ. έληξε τον Απρίλιο 2021 (σύμφωνα με το καταστατικό που το επικαλούνται τακτικά οι της ΔΑΣ). Όπως είναι γνωστό και στους "επαγγελματίες της ψευτιάς" εκπρόσωπους της ΔΑΣ στο Δ.Σ. Σκόπιμα το κρύβουν. Είχαμε προτείνει και μπορούσαμε να πάμε για εκλογές από Μάιο έως τον Σεπτέμβριο» με το σκεπτικό ότι μπορούσαν να γίνουν σε ανοιχτό χώρο.

«Τον Οκτώβριο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό, συμφωνήσαμε μετά από εισήγηση της προέδρου με την πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ για παράταση της θητείας των Δ.Σ και Υ/Σ μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στη νέα χρονιά» αναφέρει και προσθέτει ότι «ξαφνικά, μας είπανε εδώ και τώρα εκλογές, το Νοέμβριο - όχι το Δεκέμβριο - μόνο για Δ.Σ., γιατί από Γενάρη μας "καταστρέφει" ο νόμος Χατζηδάκη».

Η παράταξη αναφέρει επίσης «η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αδιαφορεί για τη λειτουργία του συλλόγου. Η μόνη της έγνοια είναι η εμφύλια διαμάχη στο σύλλογο. Δεν θα τους περάσει. Ο σύλλογος λειτουργεί -με την απουσία της ΔΑΣ αφού οι ιδιοι το επέλεξαν εμείς τους καλούμε να έρθουν στα Δ.Σ.- και εκλογές προφανώς θα γίνουν πριν τις 10 Απριλίου».

Τέλος, αποδίδει ευθύνες στη ΔΑΣ, τύπου «με την ανοχή τους έχουν ιδιωτικοποιηθεί σχεδόν τα πάντα» και κατά της προέδρου του συλλόγου, καθώς και για μια σειρά άλλα ζητήματα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3