Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΔΕΔΥ: «Η διοίκηση έχει τελέσει ποινικά αδικήματα»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: «Η διοίκηση έχει τελέσει ποινικά αδικήματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2020, 11:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ως παράνομη την απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκου Κατσακιώρη, για αλλαγές σε θέσεις ευθύνης, στις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Το νομαρχιακό τμήμα τονίζει ότι οι κρίσεις πρέπει να γίνονται με απόφαση των αρμόδιων οργάνων (υπηρεσιακά συμβούλια, συμβούλια επιλογής). Ο σύλλογος εργαζόμενων του νοσοκομείου, όπου πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ, έχει ουσιαστικά καλύψει τη διοίκηση λέγοντας ότι «δεν λειτουργούν τα συμβούλια». Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ εγκαλεί ουσιαστικά το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, λέγοντας ότι «ότι πλευρές της απόφασης του Δ.Σ του Συλλόγου των εργαζομένων που μας κοινοποιήθηκε δεν υπηρετούν και δεν συνάδουν με τις συνολικά διακηρυγμένες θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ και είναι σε αναντιστοιχία ακόμα και με δικιά του που δημοσιοποιήθηκε το 2018».

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΑΣΥ (ΠΑΜΕ)

Η ανακοίνωση της ΕΑΠ 

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζόμενων

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων τονίζει ότι «είναι προφανές ότι η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά να μην προχωρούν, παρά την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου, σε υπηρεσιακές επιλογές στις θέσεις ευθύνης μέσα από κρίσεις, στόχο είχαν και έχουν, να κρατούν σε ομηρία τους συναδέλφους και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και να εξυπηρετούν το κομματικό τους ακροατήριο».

Η ένωση καταγγέλλει επίσης τις διώξεις σε βάρος υγειονομικών σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Αθήνα και καταγγέλλει τον κ. Κατσακιώρη ότι «εν μέσω πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του ‘αοράτου εχθρού’ - με αυθαίρετη και παράνομη απόφαση καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε αναιτιολόγητα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας».

Παραθέτει το νομικό πλαίσιο και αναφέρει τη μηνυτήρια αναφορά για τέτοιες παραβάσεις, που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο η ΠΟΕΔΗΝ. Λέει δηλαδή ότι «σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η διοίκηση  του ΠΓΝΙ με την απόφαση της να καθαιρέσει-υποβαθμίσει στελέχη του νοσοκομείου, κατά παράβαση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, έχει τελέσει ποινικά αδικήματα, αυτά, της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας».

Τέλος, καλεί τη διοίκηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να δώσουν «από κοινού την μάχη για την υλοποίηση των παραπάνω θέσεων και προτάσεων, χωρίς παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back