ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ η Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ η Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2020, 15:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ωστόσο, συνέβησαν και άλλα πράγματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με την Περιφέρεια Ηπείρου που εκπροσωπήθηκε σε πολιτικό επίπεδο από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να δίνει έμφαση στην προσέλκυση εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην Ήπειρο. Στο φόρουμ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, υπήρξε και η «ευγενική συμμετοχή» του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, το παρών έδωσαν η γιαννιώτικη εταιρία τεχνολογίας Natech και η TeamViewer, η οποία εγκαινίασε hub πρόσφατα στα Γιάννενα.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν η μοναδική Περιφέρεια από ελληνικής πλευράς που έδωσε το παρών στο φόρουμ, και με την προοπτική της δημιουργίας του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και της εγκατάστασης σε αυτό αντίστοιχων εταιρειών, συμμετείχε σε οργανωμένες συναντήσεις με επενδυτές-funds και γερμανικές εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης και λειτουργίας στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα στα πρότυπα των γερμανικών εταιρειών P&I και ΤeamViewer που ήδη λειτουργούν στην περιοχή» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου «πρότυπο εξωστρέφειας», ενώ προσκάλεσε τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Peter Altmaier να επισκεφθεί τα Γιάννενα.

«Οι συναντήσεις του περιφερειάρχη ήταν εποικοδομητικές, με προοπτική να έχουν θετικό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα στον στόχο της προσέλκυσης και άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Περιφέρεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο κ. Καχριμάνης είχε και μια συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και με υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back