Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα το φόρουμ για την μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα το φόρουμ για την μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2017, 23:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη το 2ο Φόρουμ για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου η οποία κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Ιωαννίνων. Η Ελλάδα μέχρι τις 31 Μαΐου θα βρίσκεται στην προεδρία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου.

Η μακροπεριφερειακή στρατηγική για τη θαλάσσια λεκάνη Αδριατικής-Ιονίου υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Νοεμβρίου του 2012. Οι οκτώ χώρες που συμμετέχουν είναι τα κράτη-μέλη Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία και οι γειτονικές υποψήφιες χώρες Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βοσνία–Ερζεγοβίνη. Γενικός στόχος της στρατηγικής αυτής είναι η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης και η δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Το 1ο φόρουμ για την EUSAIR έγινε τον Μάιο του 2016 στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κατρούγκαλου προς τους βουλευτές (την οποία γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης), τα Γιάννενα επιλέχθηκαν για το 2ο Φόρουμ επειδή διαθέτουν την κατάλληλη συνεδριακή και ξενοδοχειακή υποδομή αλλά και λόγω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο διαθέτει την τεχνογνωσία και τις υλικοτεχνικές δυνατότητες για την προώθηση ενός παράλληλου προγράμματος εκδηλώσεων. Στο φόρουμ της EUSAIR θα συμμετάσχουν 600 σύνεδροι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back