ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προετοιμασίες για το Φόρουμ Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου

Εικόνα του άρθρου Προετοιμασίες για το Φόρουμ Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2017, 13:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Γιάννενα προετοιμάζονται να φιλοξενήσουν το 2ο Φόρουμ EUSAIR (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region), στις 11 και 12 Μαΐου.

Το φόρουμ αυτό είναι μια σημαντική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν επιχειρηματικές συναντήσεις, διαπανεπιστημιακές συζητήσεις και διαπεριφερειακές συνεργασίες για την προώθηση διευρωπαϊκών δικτύων. Τις ημέρες αυτές θα παραβρεθούν οι υπουργοί Εξωτερικών, Τουρισμού, Μεταφορών και Περιβάλλοντος καθώς και πολλά στελέχη της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που απαρτίζεται από τις χώρες Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Ενεργό ρόλο στην προετοιμασία του φόρουμ έχει το Enterprise Europe Network το οποίο συντονίζει τις επιχειρηματικές συναντήσεις σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Τοπικός διοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Enterprise Europe Network.

Οι βασικοί θεματικοί τομείς του φόρουμ είναι: θαλάσσιες τεχνολογίες, υδατοκαλλιέργειες, τρόφιμα και ποτά, θαλάσσιες μεταφορές και υπηρεσίες, θαλάσσιο περιβάλλον, τουρισμός. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΕΚΤ και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, οργανισμοί αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τομείς πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ( https://www.b2match.eu/eusair2017/sign_up)  και να υποβάλουν το προφίλ τους από 26 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου. Τα προφίλ θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στις 11 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3