Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 27 Οκτωβρίου, η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου

Εικόνα του άρθρου Στις 27 Οκτωβρίου, η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2022, 14:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την επέτειο του έπους του 1940 τιμά ο Δήμος Πωγωνίου στις 27 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Καλπάκι, στο Μνημείο του Μαχητή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: έπαρση σημασίας, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ερμηνεία επετειακών τραγουδιών από τη Στρατιωτική Μουσική Μπάντα, καλωσόρισμα από τον δήμαρχο και ομιλία από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Στέφανο Κωλέττα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου.

Υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 23 Οκτωβρίου, στο Καλπάκι, στις 8 το πρωί, θα γίνει στρατιωτική πορεία 6 χλμ και στις 9.30 ο αγώνας δρόμου «3ος Δρόμος της Νίκης». Στις 26 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Χάνι Δελβινακίου, η παράλληλη εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς από τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Πωγωνίου, και ομιλία από τη φιλόλογο Ελένη Γκουλιούμη («Η συμβολή του Ανεξάρτητου Τάγματος Δελβινακίου και των Πωγωνίσιων κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940»).

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, στην Ιερά Μονή Σωσίνου, θα γίνουν οι εξής δράσεις: θεία λειτουργία στη Μονή, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμός του δημάρχου Πωγωνίου, ομιλία από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου Δημήτρη Κρέκη και απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back