Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μια παρουσίαση

Εικόνα του άρθρου Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μια παρουσίαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2022, 19:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρουσίαση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουλίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Ελπίδα Ζωής» εντάσσονται άτομα άνω των 18 ετών με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, επίκτητη ή εκ γενετής. Οι ΣΥΔ βρίσκονται στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων και αποτελούν έναν σύγχρονο οικισμό, στον οποίο μπορούν να διαβιούν έως 28 άτομα με αναπηρία. Αποτελείται από επτά κατοικίες 210 τ.μ. η κάθε μία και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας και φυσικοθεραπεία.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει στόχο όχι μόνο την ενημέρωση του κοινού αλλά και τη δικτύωση των υπηρεσιών.

Το α’ μέρος της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει μια ημερίδα, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Στην ημερίδα, θα γίνουν τοποθετήσεις από τη Δέσποινα Καμπούρη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου («Η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου σε ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα»), τον Γιώργο Αποστόλου, ψυχίατρο, διευθυντή ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και επιστημονικό σύμβουλο των ΣΥΔ («Προκλήσεις στη διαχείριση της καθημερινότητας στις Στέγες»), τον Δημήτρη Τσόλκα, υπεύθυνο γιατρό παθολόγο των ΣΥΔ («Ιατρική Παρακολούθηση και υποστήριξη στις ΣΥΔ», τη Μαρία Κύρκου, κοινωνική λειτουργό και διευθύντρια των ΣΥΔ («Υποστηριζόμενη Διαβίωση: Ερωτήματα και Προοπτικές» και την Ηλιάνα Πάκου και τον Αθανάσιο Μπάσιο, νοσηλευτές («Παρουσίαση Συμπεριληπτικού Μοντέλου της Υποστηριζόμενης Διαβίωσης»).

Το β’ μέρος αφορά μια μουσικοχορευτική παράσταση η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00. Την παράσταση, η οποία είναι αφιερωμένη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, θα παρουσιάσουν οι ωφελούμενοι των ΣΥΔ, με τη βοήθεια των μουσικών Γιάννη Βασιλείου και Χρήστου Καραβίδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back