Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην ΕΛΕΠΑΠ η βουλευτής Μερόπη Τζούφη

Εικόνα του άρθρου Στην ΕΛΕΠΑΠ η βουλευτής Μερόπη Τζούφη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2017, 19:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την «ψήφο εμπιστοσύνης» της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη πήρε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η κ. Τζούφη σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Εταιρείας Νατάσα Μπέγκα πρότεινε την ενεργό συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ στις διαδικασίες του επερχόμενου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης για την Ήπειρο

Το ενδιαφέρον της προσέλκυσαν ιδιαίτερα οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. Η κάθε ΣΥΔ αποτελεί μια σύγχρονη κατοικία όπου με τη βοήθεια κατάλληλου και εξειδικευμένου υποστηρικτικού προσωπικού, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να σχεδιάζουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση καθώς και να διαχειριστούν μόνοι τους την καθημερινότητά τους.

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε τον σχεδιασμό της για την εφαρμογή θεραπευτικού προγράμματος για παιδιά όλων των ηλικιών με αυτισμό, αλλά και για την ενίσχυση του προγράμματος επαγγελματικής απασχόλησης για άτομα με μικρή νοητική υστέρηση και την αποκατάσταση ατόμων με επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες.

Η βουλευτής αβναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθέτηση που θωρακίζει περεταίρω τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, όπως επίσης και στη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες τα οποία υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back