Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επτά διαφορετικές «Στέγες»

Εικόνα του άρθρου Επτά διαφορετικές «Στέγες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων στη Νεοκαισάρεια έρχονται να πρωτοπορήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο και να προσφέρουν κυρίως μια διέξοδο στα ενήλικα άτομα με αναπηρία. Αυτός ο πρώτος μεγάλος οικισμός για άτομα αναπηρία θα παραδοθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία ήταν ο φορέας υλοποίησης του έργου, στην ΕΛΕΠΑΠ σε τελετή που θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11:00.

Στις επτά «Στέγες» θα ζουν 28 άτομα με αναπηρία, τα οποία θα έχουν τη στήριξη εξειδικευμένου προσωπικού ενώ θα «τρέχουν» προγράμματα φροντίδας, απασχόλησης, ψυχαγωγίας αλλά και θεραπευτικής καλλιέργειας. Πέραν των επτά ισόγειων κατοικιών, το συγκρότημα περιλαμβάνει και ένα κοινόχρηστο κτίριο το οποίο θα λειτουργεί όχι μόνο για τους ενοίκους αλλά και για ανθρώπους με αναπηρία που επισκέπτονται την ΕΛΕΠΑΠ. Η χρηματοδότηση του όλου πρότζεκτ με 3,3 εκατ. ευρώ έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (το έργο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο).

Στην εκδήλωση της Κυριακής αλλά και στον ρόλο που θα προσφέρουν οι «Στέγες» αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα. « Φτάσαμε στο τέλος σε μια προσπάθεια ζωής. Η κ. Μπέγκα έχει δώσει πάρα πολλά στα Γιάννενα. Αυτό είναι το σπουδαιότερο έργο που κάνει, και θέλω να τη συγχαρώ ως περιφερειάρχης Ηπείρου. Θα είμαστε δίπλα της με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και τις άλλες υπηρεσίες που έχουμε. Θα της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αυτού του έργου» δήλωσε ο κ. Καχριμάνης.

Η κ. Μπέγκα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για «ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη αλλά και την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου. «Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας στην Ήπειρο» τόνισε ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ανάλογες στέγες θα γίνουν και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου μέσα από τη σύμπραξη Περιφέρειας και ΕΛΕΠΑΠ. Πέρσι το καλοκαίρι, οι δύο φορείς πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην ίδρυση μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, η οποία σε πρώτη φάση θα αναλάβει τη διοίκηση των «Στεγών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back