ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στ. Καλογιάννης: «Να ενημερώσει υπεύθυνα το υπουργείο Υποδομών»

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: «Να ενημερώσει υπεύθυνα το υπουργείο Υποδομών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2022, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την άποψη ότι το υπουργείο Υποδομών «οφείλει με ανακοίνωσή του να ενημερώσει υπεύθυνα τους Ηπειρώτες για την πορεία των νέων μελετών και των αδειοδοτήσεών του και να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη δημοπράτησή του» καταθέτει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Η τοποθέτησή του περιλαμβάνεται σε ανακοίνωσή του για τις βουλευτικές του δραστηριότητες τις τελευταίες ημέρες.

Η υπόθεση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» άρχισε να περιπλέκεται, όπως ήταν αναμενόμενο, πριν από λίγες ημέρες, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να δηλώνει ότι η αρχική δημοπράτηση θα αφορά το τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι και το υπόλοιπο θα γίνει με προαίρεση. Η δήλωσή του αυτή, όπως ήταν εύλογο, ήρθε να ενισχύσει τα περί μη ετοιμότητας των μελετών.

Διαβάστε: Ιωάννινα-Κακαβιά... κατά το ήμισυ αρχικά

Χτες, ήρθε και η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποία «ωριμάζουμε και θα δημοπρατήσουμε εντός του επόμενου τριμήνου το οδικό έργο Γιάννενα-Κακαβιά». Η πρωθυπουργική εξαγγελία πέρσι τον Νοέμβριο έκανε λόγο για δημοπράτηση μέχρι τέλος του 2022.

Είναι προφανές ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν τηρούνται για άλλη μια φορά, όπως και ότι δεν δίνονται τεκμηριωμένες απαντήσεις για το πού βρίσκονται οι μελέτες και κυρίως με ποιον τρόπο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back