Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στ. Καλογιάννης: «Μόνο συνολική λύση για Μάτσικα»

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: «Μόνο συνολική λύση για Μάτσικα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2022, 16:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πολύ πιο ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη θέση, από άλλα στελέχη του κόμματός του (πχ τη βουλευτή Μ. Κεφάλα), κατέθεσε στους κατοίκους του Μάτσικα ο Σταύρος Καλογιάννης.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, συζήτησε τα προβλήματα και τόνισε ότι αυτά «αντιμετωπίζονταν στο σύνολό τους» με το Ρυθμιστικό που ολοκληρώθηκε το 2009. Επίσης, τόνισε ότι «για να δοθεί οριστική λύση στα θέματα πρέπει να ολοκληρωθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τον Δήμο Ιωαννιτών και ειδική πολεοδομική μελέτη για τον Μάτσικα, που θα καθορίσει τους όρους δόμησης, ώστε να αποκατασταθούν οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης».

Ενημέρωσε τους κατοίκους ότι εδώ και 3 χρόνια εκπονείται Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για την προστασία της Παμβώτιδας, που θα εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ αναμένεται η ανάθεση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ), το οποίο θα εγκριθεί με άλλο Προεδρικό Διάταγμα.

Είπε επίσης ότι «πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη για τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο ή να επικαιροποιηθεί η παλιά, αν αυτό είναι εφικτό».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, επισήμανε στους πολίτες ότι οι μελέτες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν φέτος και ότι θα χρειαστεί και «αρκετό διάστημα που θα εξαρτηθεί από τον χρόνο ανάθεσής τους και, ακολούθως, από τους χρόνους διαβούλευσης και ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών», καθώς και ότι «οφείλουν συνεπώς τα συναρμόδια υπουργεία να ορίσουν τις προτεραιότητες και να θέσουν σαφή χρονοδιαγράμματα».

Οι κάτοικοι του Μάτσικα, σε δική τους ανακοίνωση, αναφέρουν ότι ο κ. Καλογιάννης συμφώνησε και σε αλλαγή ορίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back