Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Δυσκολία στις σχέσεις Καχριμάνη-κυβέρνησης»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Δυσκολία στις σχέσεις Καχριμάνη-κυβέρνησης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2021, 15:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για απόσταση από την πραγματική αξία και έννοια των εξαγγελιών περί τεχνολογίας και καινοτομίας, καταγγέλλει ο Σπύρος Ριζόπουλος τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην επίσκεψη Πιερρακάκη και το αποτέλεσμα των συνομιλιών του υπουργού με τις εταιρίας και τον κ. Καχριμάνη. Ο υπουργός ήταν «ευγενικά συγκρατημένος», αποφεύγοντας ρητές δεσμεύσεις για ένα εγχείρημα τύπου μεγάλης υποδομής, σαν το πάρκο υψηλής τεχνολογίας που θέλει ο περιφερειάρχης,  χωρίς πάντως να «κόψει γέφυρες».

Ο κ. Ριζόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Πιερρακάκης στις αναφορές του περιορίστηκε στο data center και την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Από την άλλη ο κ. Καχριμάνης νομίζει ότι το ζητούμενο είναι τα ντουβάρια ενός κτιρίου. Ευτυχώς ο υπουργός πήγε μόνος του στην Teamviewer για να ακούσει τους ανθρώπους της και τι ζητάνε, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο τεχνολογικό πάρκο».

Ακόμα, ο κ. Ριζόπουλος διαπίστωσε ότι «έγινε αντιληπτή η δυσκολία των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κ. Καχριμάνη, όχι σε προσωπικό αλλά σε πολιτικό επίπεδο».

Μια ενδιαφέρουσα νύξη που έκανε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, ήταν ότι το πάρκο υψηλής τεχνολογίας «ως κατασκευή κτιρίου με τη μορφή που το προτείνει ο κ. Καχριμάνης δεν μπορεί να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Επίσης, ο κ. Ριζόπουλος έθεσε το θέμα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Ιωαννίνων που αγωνίζεται στην Α’ εθνική, θέτοντας «προ των ευθυνών τους τις διοικήσεις της ΕΠΣΗΠ, του ΠΕΑΚΙ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών» γιατί όπως τόνισε, «ενόψει του αγώνα που δίνει την Κυριακή δεν υπάρχει γήπεδο να προπονηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back