Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», η παράταξη και το «σωματείο»

Εικόνα του άρθρου Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», η παράταξη και το «σωματείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2019, 20:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα τεκταινόμενα στην περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» αρχίζουν να περιπλέκονται…

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ανακοίνωσαν σήμερα ότι «αποτελούν την πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη σε όλη την Ελλάδα που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων» μετά την έγκριση του καταστατικού από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, την οποία ακολούθησε η εγγραφή τους ως πολιτική παράταξη στη ΔΟΥ Ιωαννίνων. Βέβαια, δεν έχει ξεκαθαριστεί η αναγκαιότητα των ενεργειών αυτών για μια περιφερειακή παράταξη. Με την ίδια ανακοίνωση ο εκλεγμένος επικεφαλής Σπύρος Ριζόπουλος, αναφερόμενος στον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Βλέτσα, είπε ότι «ενημερώθηκε εγκαίρως ότι δεν θα μετέχει στον μελλοντικό μας σχεδιασμό».

Και λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Βλέτσας έρχεται να πει καταρχήν ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» είναι ένα σωματείο που έγινε μετά από αίτηση και καταστατικό που υπέβαλαν ο Σπύρος Ριζόπουλος και άλλοι τέσσερις -Θεοδ. Δασούλας, Δημ. Βασιλάκης, Σ. Παγωτός και η Νικ. Νικολάου. Και την ίδια ώρα να υπενθυμίσει με κάθε τρόπο ότι, παρά τις δηλώσεις του κ. Ριζόπουλου περί μη συμμετοχής του στον μελλοντικό σχεδιασμό, ο ίδιος παραμένει μέλος και μετέχει κανονικά στην περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά», της οποίας, όπως αναφέρει, είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος μαζί με τον κ. Ριζόπουλο, τον Δημ. Γκαμπρέλα, τον Τάκη Παππά και τον Στάθη Νάνο.

«Δεν είμαι μέλος, ούτε υπέγραψα το καταστατικό του μετεκλογικά νεοϊδρυθέντος σωματείου με το όνομα ‘Ορίζοντες Ηπείρου’ ώστε να μετέχω στον μελλοντικό του σχεδιασμό. Το σωματείο αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την επίσημη παράταξη που μετείχε στις εκλογές. Απεναντίας ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μέλος και να μετέχω κανονικά στην περιφερειακή παράταξη ‘Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά’» τονίζει και προσθέτει πως οτιδήποτε άλλο γράφεται ή διαδίδεται, είναι ανακριβές…

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μία περιφερειακή παράταξη με το όνομα «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά» με επικεφαλής τον Σπ. Ριζόπουλο, ένα σχήμα «Ορίζοντες Ηπείρου», το οποίο ο κ. Ριζόπουλος το βλέπει ως μετεξέλιξη της υπάρχουσας παράταξης ενώ ο κ. Βλέτσας το αντιμετωπίζει ως «σωματείο», και ο κ. Βλέτσας που μετέχει στην («επίσημη») παράταξη αλλά όχι στο «σωματείο»... Δύσκολα τα πράγματα…

Και ερωτήσεις του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου (όχι της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε και της οποίας παραμένει μέλος, όπως αναφέρει) προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Ο ΒΛΕΤΣΑΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ

Μετά το ΕΣΠΑ και την πορεία του, ο κ. Βλέτσας επανήλθε με νέα γραπτή ερώτησή του –αυτή τη φορά με θέμα τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων- προς τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος τις απαντά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο περιφερειάρχης απάντησε τα γνωστά: ότι οι 5 από τους 8 σταθμούς έχουν ολοκληρωθεί και ότι υπάρχουν οι μεγάλες εκκρεμότητες με τη ΔΕΗ για τους στύλους και τη σύνδεση των σταθμών στο δίκτυο και με τον ενιαίο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία των δομών. Σημειωτέον ότι ο ενιαίος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου πήρε ΦΕΚ, αλλά οι διαδικασίες συγχώνευσης των τριών φορέων που υπάρχουν σήμερα, απαιτούν κάποιο χρόνο.

Την απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου, ο κ. Βλέτσας δεν τη σχολιάζει καθόλου πολιτικά. Το συνοδευτικό δελτίο Τύπου επαναλαμβάνει απλώς τα καίρια σημεία της ερώτησης και της απάντησης…

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3