ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σκηνογραφία ελλείψει σοβαρού σχεδιασμού»

Εικόνα του άρθρου «Σκηνογραφία ελλείψει σοβαρού σχεδιασμού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2022, 03:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για την απουσία σοβαρού σχεδιασμού κατηγορεί για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Και με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο σχολιάζει: «Το σχέδιο αυτό δεν αντικαθίσταται από μια σκηνογραφία με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού».

Η παράταξη εκτιμά ότι η δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με σοβαρά θέματα, όπως είναι η λίμνη Παμβώτιδα, οι αθλητικές υποδομές, το κυκλοφοριακό, η διαχείριση του πόσιμου νερού και δη η ενέργεια κ.λπ, παρά μόνο με αυτονόητα θέματα.

«Η κοινωνία μας τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται επικοινωνιακή καταιγίδα φωτογραφήσεων, αποτυπώσεων χειραψιών, επαναλαμβανόμενων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής επισκεψιμότητας (όπως αεροπορικές συνδέσεις προβλεπόμενης διάρκειας ακριβώς του προεκλογικού πενταμήνου Μάιος – Σεπτέμβριος 2023) και γενικά πολιτικού θορύβου για το απολύτως αυτονόητο. Τα δύσκολα δεν απασχoλούν κανέναν» τονίζει.

Όσο για τα έργα των τελευταίων μηνών, η παράταξη κάνει λόγο για «εύκολα, αποσπασματικά και με ελλιπή σχεδιασμό, υπό το άγχος του αδειάσματος της κλεψύδρας». Πέραν της κριτικής που ασκεί για τον κόμβο στο Δικαστικό Μέγαρο, κάνει αναφορά και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων επί της οδού Πυρσινέλλα («δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου και δεν προβλέφθηκε ορθή χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, των στάσεων φορτοεκφόρτωσης αγαθών ή αυτών του αστικού ΚΤΕΛ) και στις διαπλατύνσεις στην πλατεία Πάργης («κατασκευάστηκαν υπερβολικού μεγέθους διαπλατύνσεις πεζοδρομίων με αποτέλεσμα μέσα σε 15 μέρες να τα ξαναμικρύνουν, γιατί δεν ήταν δυνατή η ταυτόχρονη διέλευση 2 οχημάτων).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back