Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ευχαριστίες με… drone, κριτική για «ενσταντανέ»

Εικόνα του άρθρου Ευχαριστίες με… drone, κριτική για «ενσταντανέ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2022, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση για τον κόμβο στο κέντρο της πόλης Ιωαννίνων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος συνοδεύει το δελτίο Τύπου με φωτογραφίες από drone.

«Ο κυκλικός κόμβος έχει αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο των Ιωαννίνων ενώ συμβάλλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος» αναφέρει.

H δημοτική αρχή επισημαίνει ότι το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση. Απευθύνει δε ευχαριστίες στην ανάδοχο εταιρία για τη συνέπεια που έδειξε και στους πολίτες για την κατανόηση που έδειξαν.

Προσθέτει δε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν. Απομένει η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών, που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο κόμβος αυτός, όπως κι άλλοι δύο στη λεωφόρο Γράμμου (στη «Συνάντηση» και στη διασταύρωση με την οδό Ίωνα Δραγούμη, ανήκουν στην ίδια εργολαβία, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Σειρά παίρνουν λοιπόν οι κόμβοι στη Γράμμου.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, σε ανακοίνωσή της, είχε… προβλέψει κατά κάποιο τρόπο τα ενσταντανέ.

«Η δημοτική αρχή προσπαθεί να ‘μπαλώσει’ ό,τι δεν έπραξε τα τρία τελευταία χρόνια που διοικεί. Επιδεικνύει έργο ‘ρηχό’ και  ‘βιτρίνας’, μόνο για την αποτύπωση των σχετικών φωτογραφικών instantané και χωρίς καμία αξία για την ίδια την πόλη και τον δημότη» αναφέρει στην κριτική της. Ειδικά για τον κυκλικό κόμβο σημειώνει ότι «κατά τη δημοτική αρχή, ‘ολοκληρώθηκε’ αφού έγινε η διαμόρφωσή του και τοποθετήθηκαν -άρον άρον- πλήθος καλλωπιστικών φυτών! Δηλαδή, αντιμετώπιση του έργου με νοοτροπία της περασμένης 30ετίας!». Σύμφωνα με την παράταση, ένα τέτοιο έργο απαιτεί την ενσωμάτωση του ποδηλατόδρομου, της υποδομής στην οποία θα φιλοξενηθούν τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (οπτική ίνα, φυσικό αέριο, κλπ), ώστε να μην ξανασκαφτούν τα ίδια σημεία στο άμεσο προσεχές μέλλον κ.λπ.


* Photo credit: Δήμος Ιωαννιτών

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back