Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ριζόπουλος για πετρέλαια: Περί ανταποδοτικού οφέλους…

Εικόνα του άρθρου Ριζόπουλος για πετρέλαια: Περί ανταποδοτικού οφέλους…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2019, 22:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζήτημα διαχείρισης των πόρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών βλέπουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρο Ριζόπουλο στην υπόθεση των υδρογονανθράκων.

Ο κ. Ριζόπουλος είχε σήμερα συνάντηση τόσο με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη όσο και με τον δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου. Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρει ότι συμφωνήθηκε να λαμβάνουν με ξεκάθαρους όρους τα ανταποδοτικά τέλη οι Δήμοι στους οποίους θα γίνουν τελικά οι γεωτρήσεις. «Ουσιαστικά, θα σταματήσει το ‘πολιτικό νταβατζηλίκι’ της Περιφέρειας η οποία δεν έχει δημιουργήσει ακόμη κωδικό για τα ανταποδοτικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο θέμα η περιφέρεια θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο διαχειριστή μιας και είναι η υπογράφουσα αρχή της σύμβασης με το κράτος. Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωσή της να διοχετεύσει τους πόρους στους δήμους και με συλλογικές διαδικασίες θα αποφασιστεί πώς θα χρησιμοποιούνται αυτοί οι πόροι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, ενώπιον του δημάρχου Ζαγορίου, ο κ. Ριζόπουλος δεσμεύτηκε για τη σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία οδό και ενώπιον του δημάρχου Πωγωνίου για την οδική σύνδεση Κόνιτσας-Καλπακίου με έξοδα της Περιφέρειας Ηπείριου, όπως και για την αξιοποίηση της κοιλάδας Καλαμά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3