Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πτήση» Ιωαννίνων στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου «Πτήση» Ιωαννίνων στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2022, 17:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο βουλευτές των Ιωαννίνων, ο Σταύρος Καλογιάννης της ΝΔ και η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρεμβήκανε τα δύο τελευταία 24ωρα στο κοινοβουλευτικό έλεγχο με κοινό θέμα, την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων.

Ο κ. Καλογιάννης επανήλθε στο θέμα της ένταξης της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο Κρήτης στις «άγονες γραμμές» που επιδοτούνται.

«Η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Ηράκλειο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αμφίδρομη κίνηση επισκεπτών από τις δύο Περιφέρειες (Ηπείρου - Κρήτης) αλλά και, γενικότερα, από τη Δυτική Ελλάδα προς την Κρήτη και αντίστροφα» αναφέρει, παραθέτοντας και τις δύο προηγούμενες αναφορές του για το θέμα.

Εν τέλει, ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή προς έγκριση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κα Τζούφη αναφέρεται σε ένα άλλο, επίκαιρο ζήτημα, τη γενικότερη υπόθεση των πτήσεων από και προς Γιάννενα, με αφορμή τις low cost εταιρίες.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και οι τομεάρχες Τουρισμού και Μεταφορών Κατερίνα Νοτοπούλου και Νίκος Παππάς.

Τονίζουν ότι  φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι «ενώ αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους προγραμμάτιζε να εντάξει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στα χειμερινά της δρομολόγια, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην απαραίτητη προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιριών».

Αναφέρονται δηλαδή στο όχι λεπτομερές σχέδιο της Ryanair για πτήσεις στα Γιάννενα.

Διαβάστε επίσης: Η Ryanair, οι υποσχέσεις και οι πιέσεις στα Γιάννενα

Ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις τους και ειδικότερα, από τους υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών «να συνεργαστούν με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να υλοποιηθεί ένα κατάλληλο σχέδιο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των αεροπορικών πτήσεων από και προς το ‘Βασιλεύς Πύρρος’, όπως και θα προασπίζει τα συμφέροντα όλων των πολιτών απέναντι στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών εταιριών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back