ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψυχολογία, Υλικά, ΠΤΔΕ, Ιατρική κ.α: Καλέσματα στην πορεία

Εικόνα του άρθρου Ψυχολογία, Υλικά, ΠΤΔΕ, Ιατρική κ.α: Καλέσματα στην πορεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2022, 10:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Φοιτητικοί σύλλογοι Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Φυσικού, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν σε συμμετοχή στην πορεία την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 από το Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Δομπόλη, στην κατάθεση στεφανιών το πρωί της 17ης στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου και στην έκθεση φωτογραφικού υλικού και ντοκουμέντων της περιόδου της εξέγερσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιστορικού- Αρχαιολογικού σήμερα 16 Νοεμβρίου, στη λέσχη του Πανεπιστημίου

«Χιλιάδες φοιτητές στο πλευρό των εργαζόμενων, μαζί με τους μαθητές και συνολικά το λαό πλημμύρισαν τους δρόμους στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 9 Νοέμβρη,  το μήνυμα που βροντοφώναξαν οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ήτανε ξεκάθαρο!  Δεν προσαρμοζόμαστε στα πτυχία-καπαμά, στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, στην ακρίβεια, στις αίθουσες… ινγκλού αλλά απαιτούμε, σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία για δουλεία με δικαιώματα», αναφέρουν οι σύλλογοι.

Αποφάσεις συμμέτοχης στην πορεία έχουν πάρει επίσης οι σύλλογοι Χημικού, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Νηπιαγωγών και Εστιών Δουρούτης.

Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Ψυχολογίας καλεί μεταξύ άλλων στην πορεία της 17/11, στη φεμινιστική πορεία στις 25/11 στην Περιφέρεια, στο συντονιστικό συνελεύσεων σήμερα 16/11 στην πρυτανεία, καθώς και σε κινητοποίηση, στην πρόεδρο του τμήματος, με αίτημα την «ασφάλιση των πρακτικών ασκήσεων από το πανεπιστήμιο και μετά το πέρας του 2023».

Ο σύλλογος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «φέτος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να παίρνει ευρύτερες διαστάσεις, το αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαχρονικό. Και αυτό διότι ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΕωσίας απειλούν τους λαούς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς».

Προσθέτει ότι «ο κόσμος ψάχνει απαντήσεις για το πώς θα τα βγάλει πέρα, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες με περιστασιακά επιδόματα» και ειδικότητα στην παιδεία, «η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και πάντα καθ’ υπόδειξη ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, συνεχίζει σταθερά το έργο της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

Δείτε εδώ τα καλέσματα των φορέων των Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back