ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Υπέρ των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Εικόνα του άρθρου Περιφερειακό Συμβούλιο: Υπέρ των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 18:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν έλειψε η ένταση από το περιφερειακό συμβούλιο, όταν κλήθηκε να συζητήσει μια ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά και το ψήφισμα του συλλόγου εργαζόμενων του ΠΓΝΙ, το οποίο ζητάει την παραμονή 210 συμβασιούχων εργαζόμενων που απολύονται στο τέλος Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση επέμεινε ότι αν συζητηθεί η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης εκτός ημερησίας, θα υποβιβαστεί το θέμα. Βέβαια, αντίστοιχη επιμονή δεν έχει δείξει, ως πρόεδρος του συμβουλίου, σε παρόμοιας σημασίας ζητήματα που έχουν έρθει προς συζήτηση.

Ο δε χειρισμός της στη συνεδρίαση, τόσο στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και σε όλη την έκταση της συνεδρίασης, δεν βοήθησε καθόλου τη συζήτηση και τις δημοκρατικές της διαστάσεις, καθώς προσπαθούσε πάντα να υπερισχύσει αλλήλων με την ένταση και τον τόνο της φωνής της, με συνεχείς νουθεσίες, διακοπές και... εντολές.

Αυτός είναι και ένας λόγος που το σώμα πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον στις δια ζώσης συνεδριάσεις, κάτι που αποφεύγεται. Αλλιώς, ο λόγος θα δίνεται από την πρόεδρο στον περιφερειάρχη και αντίστροφα…

Η πρόεδρος του σώματος δεσμεύτηκε ότι «θα είναι πάρα πολύ σύντομα το θέμα και όχι όταν περάσει και αυτό το κύμα και έρθει το πέμπτο». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πρέντζας συμφώνησε μεν να περάσει το ψήφισμα, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να γίνει η συζήτηση για το θέμα, καθώς «δεν είναι αποκομμένο» όπως είπε. Η πρότασή του δεν πέρασε.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είπε ότι συμφωνεί με το ψήφισμα, ενώ μικρή ένταση δημιουργήθηκε και πάλι όταν η πρόεδρος αρνήθηκε επίμονα και επιτακτικά το λόγο σε επικεφαλής παρατάξεων ή προσπαθούσε να τους περιορίσει όταν έπαιρναν το λόγο. Ο περιφερειάρχης είπε επίσης ότι συναντήθηκε νωρίς το πρωί με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων Γιώργο Φλούδα, στο γραφείο του. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back