Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτισμός και Ταμείο Ανάκαμψης, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πολιτισμός και Ταμείο Ανάκαμψης, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2022, 17:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, παρόντων της αντιδημάρχου και προέδρου του ΔΗΠΕΘΙ Χριστίνας Κωτσαντή, του καλλιτεχνικού διευθυντή Χάρη Πεχλιβανίδη που είναι στα Γιάννενα αυτή την περίοδο και του συμβούλου του δημάρχου για θέματα πολιτισμού, Χρήστου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη συνάντηση συζητήθηκαν «τα προβλήματα των πολιτιστικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο, προβλήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Ελισάφ δήλωσε ότι «κωδικοποιήσαμε τα προβλήματα των δομών μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις με τη στήριξη και του υπουργείου». Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, σχετικά με τη στήριξη και πού θα διοχετευτεί αυτή.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης ήταν κάπως πιο λεπτομερής, λέγοντας ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δώσει νέα εργαλεία για να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από τον πολιτισμό και να δούμε τρόπους σύμπραξης και συνέργειας». Δεν διευκρίνισε αν οι θέσεις θα είναι μόνιμες ή θα αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ταλαιπωρούν τελευταία τη δημοτική αρχή στις πολιτιστικές της δομές.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει δράσεις των Δήμων «και έκανε ειδική μνεία στο Δήμο Ιωαννιτών και τη δυναμική στήριξη του πολιτισμού και των δομών». Αναφέρθηκε τέλος στο πρόγραμμα χειροτεχνίας που αναπτύσσει το Υπουργείο Πολιτισμού (ξυλογλυπτική, υφαντουργία, κεραμική), λέγοντας ότι στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται οι δυνατότητες και οι τρόποι ένταξης και των Ιωαννίνων. Ο κ. Γιατρομανωλάκης θα επισκεπτόταν και το Μέκκειο Ίδρυμα, αλλά και τη Ριζάρειο στο Μονοδένδρι, κατά την επίσκεψή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back