ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Περιβαλλοντική καταστροφή από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες»

Εικόνα του άρθρου «Περιβαλλοντική καταστροφή από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2022, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη δημοσιοποίηση επτά φωτογραφιών όπου απεικονίζονται εκτεταμένες αμμοληψίες σε ρέματα και ποτάμια σε Ζωτικό, Ασπροχώρι, Τύρια κι Αρτοπούλα απαντά η δημοτική αρχή Δωδώνης στα περί «νόμιμων αμμοληψιών» στο πλαίσιο εκτέλεσης έργων που υποστήριξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή του Χρ. Ντακαλέτση, αφού «αντιπαρέρχεται τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (σ.σ. έγινε λόγος περί «εμμονής» εκ μέρους του κ. Καχριμάνη)», όπως σημειώνει, σε ό,τι αφορά τις ανεξέλεγκτες και εκτεταμένες αμμοληψίες αναφέρει ότι αυτές εξελίσσονται επί μακρόν και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα.

«Επειδή δε ουδέποτε μας κοινοποιήθηκαν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις των έργων που γίνονται στο Δήμο μας, μένει να αποδειχθεί αν αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή έχει… ‘μελετηθεί’ και εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ή αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καλύπτουν με τα έγγραφά τους τις ανεξέλεγκτες απολήψεις υλικού (χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν αυτό γίνεται από άγνοια ή σκοπιμότητα)» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back