ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ντακαλέτσης-Καχριμάνης: η συνάντηση

Εικόνα του άρθρου Ντακαλέτσης-Καχριμάνης: η συνάντηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2023, 18:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μια απολύτως αποδοτική για τα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Δωδώνης συνεργασία, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχε το πρωί της Πέμπτης (17/8), ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης»: Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης, συνοδεία της απαραίτητης φωτογραφίας.

Ο κ. Ντακαλέτσης λοιπόν, ο οποίος, όπως δείχνουν τα πράγματα, βρίσκει απέναντί του στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έναν παλιό στενό συνεργάτη του κ. Καχριμάνη, τον Γιάννη Καραμπίνα, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη στο γραφείο του τελευταίου.

Μια συνάντηση για τα «συμφέροντα των δημοτών», όπως σημειώνεται, μια συνάντηση η οποία είχε να γίνει πολύ μα πολύ καιρό, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο.

Οι δύο πολιτικοί άντρες, τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν αρκετές κόντρες είτε για τις αμμοληψίες σε ποτάμια της περιοχής είτε για την υπόθεση με τα νεκρά ψάρια και τη διακοπή ροής του νερού σε τμήμα του ποταμού Λούρου λόγω εργασιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Μια υπόθεση που βγήκε στο προσκήνιο μετά από καταγγελίες του δήμου Δωδώνης.

Στη συνάντηση, ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας για την εκτέλεση του έργου σύνδεσης της 19ης επαρχιακής οδού στο ύψος της Μπεστιάς με τον οδικό άξονα Τύρια-Σιστρούνι, προϋπολογισμού 423.000 ευρώ. Ο κ. Ντακαλέτσης παρέδωσε δε στην Περιφέρεια σχετική μελέτη.

Ζήτησε επίσης και πήρε τη δέσμευση του Καχριμάνη για τη βελτίωση τμήματος του δρόμου Πεστά-Προφήτης Ηλίας-Άγιος Γεώργιος-Σκλίβανη, και μετέφερε στον περιφερειάρχη τους προβληματισμούς των κατοίκων της Κοινότητας Επισκοπικού για την προωθούμενη από την Περιφέρεια Ηπείρου υλοποίηση του έργου του «κόμβου Επισκοπικού».

«Ο κ. Ντακαλέτσης έκανε γνωστό πως ο Δήμος Δωδώνης έχει έτοιμη τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων, για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των κατοίκων της εν λόγω Κοινότητας και της συντομότερης σύνδεσης ουσιαστικά του Επισκοπικού με την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας. Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί εκ νέου το αίτημα με τη δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης, εφόσον προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις που επιφέρει στην υπό υλοποίηση μελέτη η Περιφέρεια Ηπείρου» σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Δωδώνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back