Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητά απαντήσεις για τις «ανεξέλεγκτες αμμοληψίες»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητά απαντήσεις για τις «ανεξέλεγκτες αμμοληψίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2022, 19:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

καταγγελίες του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση περί «ανεξέλεγκτα αυθαίρετων αμμοληψιών» σε ποτάμια και ρέματα της περιοχής και κίνδυνου κατάρρευσης γεφυριών, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία ζητά ενημέρωση από την περιφερειακή αρχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Είναι προφανές ότι οι ‘ανεξέλεγκτες εκτεταμένες αμμοληψίες’ που καταγγέλλονται δεν έχουν μόνο συνέπειες στη στατικότητα των γεφυρών αλλά συνολικότερα στα οικοσυστήματα των ποταμών και των ρεμάτων καθώς συνιστούν μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση» αναφέρει η παράταξη. Η οποία υπενθυμίζει την κατάρρευση της Γέφυρας Τριαντάφυλλου στη Γότιστα και την καταγγελία της περί «ευθύνης των έργων της Περιφέρειας» για να λάβει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την «αόριστη απάντηση -αφού δεν υπήρχε έκθεση κανενός επιβλέποντα- απάντηση ότι η γέφυρα κατέρρευσε από φυσικά αίτια και όχι από την παράνομη απόληψη υλικού».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου ζητά να ενημερωθεί αν υπάρχουν αδειοδοτήσεις για τις αμμοληψίες ή αν είναι πράγματι ανεξέλεγκτες, αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έκαναν ελέγχους στα γεφύρια της περιοχής και τι βρήκαν, αν στις μελέτες για τη διευθέτηση και τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων προβλέπονται και τεχνικά έργα για την υποστήλωση των γεφυρών και αν προβλέπονται επιπλέον μέτρα για μετάδοσης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων.

Επίσης, ζητά ενημέρωση για τον προγραμματισμό έργων αλλά και κατάθεση των συμβάσεων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δωδώνης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back