Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περάστε από το γραφείο μου…

Εικόνα του άρθρου Περάστε από το γραφείο μου…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2022, 22:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου αποφάσισε να χωροθετήσει το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά, δίπλα στη λίμνη, και… δεν κατανοεί τις αντιδράσεις.

Το γεγονός ότι η ενημέρωση για τους σχεδιασμούς στην παραλίμνια περιοχή γίνεται με το… σταγονόμετρο από το μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν φαίνεται ότι την απασχολεί. Η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να συμπεριφέρεται λες και πρέπει να γνωρίζει μόνο η ίδια τι μέλλει γενέσθαι για ένα μείζον θέμα της πόλης, και να μην έχει λόγο και άποψη κανείς.

Πιστός στην τακτική της μη ενημέρωσης της κοινωνίας με τον σωστό τρόπο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης προσκαλεί κάθε πραγματικά ενδιαφερόμενο να περάσει από το γραφείο του για να μάθει περισσότερα!

Δεν είναι δυνατόν όταν υφίσταται ένας τέτοιος σχεδιασμός, να μην υπάρχει δημόσια και ολοκληρωμένη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. 

Δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να μη γνωρίζει με βάση ποια δεδομένα πάρθηκε η απόφαση, όπως φαίνεται, χωροθέτησης του πρώην κλειστού γηπέδου, να μη γνωρίζει τα περιβαλλοντικά στοιχεία, τις χρήσεις γης και τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών που συνηγορούν σε αυτή την απόφαση. 

Να μη γνωρίζει ούτε καν ένα ενδεικτικό κόστος του όλου εγχειρήματος.

Αντί η περιφερειακή αρχή να ενημερώσει όπως πρέπει, επιλέγει να βάλει απέναντι όσους εκφράζουν προβληματισμούς και ανησυχίες ή όσους διαφωνούν, και να βλέπει για άλλη μια φορά «εχθρούς» (ή «αλεπούδες»…) που δεν θέλουν το καλό του τόπου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καχριμάνης, στην ίδια ανάρτηση στο fb, συνεχίζει να δίνει… κάποια στοιχεία του γρίφου της ακριβούς χωροθέτησης. Το πρώην κλειστό ξιφασκίας θα τοποθετηθεί σε παραλίμνια περιοχή «εκεί που δεν απαγορεύεται λόγω λιμναίου συστήματος» και όχι σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, όπως αναφέρει.


Mε την ίδια ανάρτηση, τοποθετεί στην ίδια εξίσωση τα πάντα: το πρώην κλειστό ξιφασκίας, το πάρκο αγροτικής καινοτομίας με τις σπάνιες φυλές ζώων και τα αρωματικά φυτά (κάπου εδώ προκύπτει ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό) και πάει λέγοντας.

Ενδιαφέρον έχει όμως και η τελευταία του τοποθέτηση ότι κάλεσε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου «να πάμε από κοντά». Όπως αναφέρει ανταποκρίθηκαν οι μεγαλύτερες παρατάξεις, εννοώντας την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα και την παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Δημήτρη Δημητρίου». Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των παρατάξεων αυτών. Ο κ. Ζάψας παραχωρεί αύριο συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Δημητρίου (ο οποίος ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του καταργηθέντα πια Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων) δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση ούτε έχει προγραμματίσει κάποια συνέντευξη Τύπου μέχρι στιγμής.

Όπως και να 'χει, το θέμα δεν είναι να λύνουν οι πολίτες τους γρίφους του κ. Καχριμάνη ούτε να περνάει ο καθένας από αυτούς από το γραφείο του για να τους εξηγήσει, ούτε φυσικά να «μεταφράζεται» η βούλησή του, που τη διατυπώνει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο facebook.

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου οφείλει να παρουσιάσει το σχέδιο της, συγκροτημένα και ολοκληρωμένα, και να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back