ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: «Πάρτε αποφάσεις για την κτηνοτροφία»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: «Πάρτε αποφάσεις για την κτηνοτροφία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2023, 11:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, με αφορμή τη μείωση του παραγόμενου γάλακτος στην Ήπειρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, όσο συνεχίζουν να σχεδιάζουν χάρτες επί χαρτών για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, ο αγροτικός κόσμος στο σύνολο του κινδυνεύει με εξαφάνιση, δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για την επισιτιστική επάρκεια της χώρας».

Προσθέτει ότι «είναι και αυτοί ίδιοι και  μέρος ενός σχεδίου εξαφάνισης του ελληνικού πρωτογενούς τομέα  και παραχώρησης του μεριδίου αγοράς σε λίγους και εκλεκτούς, όπως  των επενδυτικών fund’s που συνεχίζουν να εξαγοράζουν τα πάντα και τους πάντες με την ανοχή και την υποστήριξη της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη».

Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται στοιχεία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για το πρώτο 10μηνο του 2022. Τα στοιχεία σε βάθος δεκαετίας δε υποδεικνύουν τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος.

Το κόμμα ζητάει επίσης να λυθούν προβλήματα  όπως ο αποκλεισμός εκτροφέων γαλοπούλας από τις ενισχύσεις, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα πιστοποίησης «Άρτεμις» και προσθέτει ότι «στοιχεία από  τις  σφαγές του κλάδου κρεοπαραγωγών πτηνοτροφίας δεν συμπίπτουν με τα πραγματικά στοιχεία, και το πρόβλημα του 11% όσων παραγωγών υπέβαλαν δήλωση ΟΣΔΕ και δεν κατάφεραν να καταθέσουν δήλωση για την ενίσχυση».

Από την κριτική δεν εξαιρείται και ο περιφερειάρχης, για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε το θέμα.

«Τους καλούμε να σταματήσουν τις  δήθεν τεχνοκρατικές συσκέψεις και να λάβουν άμεσα αποφάσεις  για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, για τη δραματική αύξηση των τιμών καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας, λιπασμάτων και ζωοτροφών» καταλήγει το κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back