Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρέμβαση για το «τρίιχνο κατασκεύασμα»

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για το «τρίιχνο κατασκεύασμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2022, 18:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για μια σειρά από θέματα έκανε σήμερα παρέμβαση η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με τον επικεφαλής Γιώργο Ζάψα και την περιφερειακή σύμβουλο Χριστίνα Λέκκα να ασκούν κριτική σε κυβέρνηση και περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο κ. Ζάψας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις με τον οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» κατηγορώντας κυβέρνηση και περιφερειάρχη για εμπαιγμό των Ηπειρωτών.

Διαβάστε: Ιωάννινα-Κακαβιά, με «μελέτη-κατασκευή»

«Έχει δρόμο ακόμα η δημοπράτηση του τρίιχνου κατασκευάσματος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καχριμάνη. Τι λέγαμε εμείς και τι εξακολουθούμε να λέμε – αποτελεί και δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα: ‘Δεν μπορείτε, αφήστε το, θα το κάνει η επόμενη κυβέρνηση με κανονικά χαρακτηριστικά 4ιχνου αυτοκινητόδρομου, όπως έκανε με την Ιόνια οδό, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας που πούλησε η ΝΔ» ανέφερε.

Το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, σύμφωνα με τον κ. Ζάψα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση όπως δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και αδειοδοτήσεις. Ο επικεφαλής της παράταξης αναρωτήθηκε «πού πήγαν τα 30 εκατ. που είχαν δεσμευτεί για το έργο της Παράκαμψης Φιλιππιάδας» και με αρκετό σαρκασμό είπε: «Κατασκευάζονται ‘κυκλικοί κόμβοι’ για όλες τις θεραπείες!».

Εκ των πραγμάτων, από την τοποθέτηση του κ. Ζάψα δεν θα μπορούσε να λείψει αναφορά στον ποταμό Λούρο, κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή ότι αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα «με άγνοια και προχειρότητα». Στο κάδρο έβαλε και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. «Επί 20 χρόνια δεν μπορούν να έχουν νόμιμες εγκαταστάσεις οι ιχθυοπαραγωγοί του Λούρου. Ποιος ο ρόλος της Κτηματικής Υπηρεσίας στην υπόθεση αυτή που κρατάει αιχμάλωτους τους επαγγελματίες του κλάδου; Τι κάνει η περιφερεική αρχή για αυτό το θέμα;» αναρωτήθηκε.

Όσο για το θέμα των ημερών, την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», είπε ότι «δεν βοηθάει να κάνει κανείς τον προφήτη εκ των υστέρων» και κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές, ότι δεν γίνονται όλα με φιλανθρωπίες και χωρίς κρατικό έλεγχο, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

ΣΧΟΛΙΑ
απλός πολίτης
Κύριοι, κυρίες ασχοληθείτε με την ουσία, επικεντρώστε στο επείγον της προστασίας της πόλης από την τροχαία κίνηση, προερχόμενη από την Αλβανία. Τι γίνεται σήμερα: Όποιος ΙΧής κυκλοφορεί από Ελεούσα ως Καλπάκι, μέσω της υπάρχουσας Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης, κι είναι χιλιάδες αυτοί που κυκλοφορούν σε αυτή τη διαδρομή - πρέπει να έχουν δαγκωμένη την αστυνομική τους ταυτότητα σε όλη αυτή τη διαδρομή.. Για να τους βρουν εύκολα, αν τύχει! Θυμηθείτε το συμβάν προ ολίγων ημερών, λίγο μετά τη διασταύρωση της Λαψίστας. Την μεγάλη-ατελείωτη καραμπόλα λεωφορείων φορτηγών... ΙΧ... Να φτιαχτεί όλο αυτό το κομμάτι, και μετά συνεχίζουν τον αγώνα για το υπόλοιπο κομμάτι ως τα σύντορα. Για τωρινή προετοιμασία του μέλλοντος, να μπει αμέσως ένα κουτί είσπραξης συνδρομής από τους διερχόμενους στο τελωνείο της Κακαβιάς. Είτε βγαίνουν είτε μπαίνουν. Να ιδρυθεί κοινή επιτροπή ελληνικού και αλβανικού κράτους για υποβολή κοινοιύ αιτήματος στα ευρωπαϊκά ταμεία, στα πλαίσια της ετυοιμασίας της Αδριατικής οδού. Εμ τι, τζάμπα θέλουν οι γείτονες; Όσον αφορά τους πομφολυγούντες σε όλες τις παρατάξεις, επί αυτού του θέματος, οι πολίτες - ως ψηφοφόροι (σύντομα), να τους βάλουν στη θέση τους. Να μη ξαναμιλήσουν- να μην ξαναακουστούν ποτέ για τα τοπικά δημόσια πράγματα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back