Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2023, 16:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη Δευτέρα προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  εκδικάζονται για πέμπτη φορά τα ασφαλιστικά μέτρα παραμονής των συμβασιούχων ΣΟΧ καθαριότητας- εστίασης- φύλαξης του ΠΓΝΙ στις θέσεις τους.

«Κυβέρνηση και διοίκηση του ΠΓΝΙ προωθούνε διεθνή διαγωνισμό μαμούθ με κόστος 6,5 εκατομ. ευρώ για 2 έτη προκειμένου να αναλάβει εργολάβος την συνέχιση και χειροτέρευση της εκμετάλλευσής τους» αναφέρει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ στο κάλεσμά της στις κινητοποιήσεις:

  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 12.00-13.00 στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 13.00
  • Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στάση εργασίας 11.00-13.00 και συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο στις 11.00.

Η παράταξη καταγγέλλει επίσης ότι «η σχέση κυβέρνησης-διοίκησης με τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ ξεκίνησε εξ αρχής στη βάση μιας απάτης η οποία συνεχίζεται στις ίδιες ράγες μέχρι σήμερα», σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις του 2017 και τις συμβάσεις, το γεγονός ότι η διοίκηση του ΠΓΝΙ δεν παρουσίασε αποδείξεις ότι ο εργολάβος είναι πιο οικονομική λύση, ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ‘καταπίνουν την κάμηλο’, βασίζονται και οι δύο στην απάτη που εξυφάνανε και διατηρήσανε δηλ. την απάτη ότι οι συμβασιούχοι ΣΟΧ καλύπτουν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες και όχι μόνιμες, διαρκείς, καθημερινές και απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του ΠΓΝΙ».

Καταλήγει τονίζοντας: «Απευθυνόμαστε στο λαό της Ηπείρου για τον οποίο καθαρίζουνε, παρασκευάζουνε φαγητό και παρέχουνε υπηρεσίες φύλαξης οι ΣΟΧ συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ. Ενώστε για μια ακόμη φορά την φωνή σας με την φωνή τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back