Απεργιακή κινητοποίηση στην υγεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2022, 23:55

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καλεί στην 24ωρη απεργία της 20ης Οκτωβρίου (συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων στις 11.30 το πρωί, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τμήμα και κλινική του ΠΓΝΙ», συμπληρώνοντας ότι «180 συνάδελφοι μας συμβασιούχοι ΣΟΧ σε καθαριότητα-σίτιση- φύλαξη, πολύ λιγότεροι από όσους πραγματικά χρειάζεται το ΠΓΝΙ, οδηγούνται στην ανεργία ή στην «αγκαλιά» του εργολάβου, μετά την επαναπροκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού από τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, 1 χρόνο μετά την ακύρωση του ως ‘φωτογραφικού’».

Τονίζει ότι 780 μόνιμοι και συμβασιούχοι νοσηλευτές με την στήριξη 70 ειδικευόμενων νοσηλευτών καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες στελέχωσης του ΠΓΝΙ τη στιγμή που οι προ πανδημίας ανάγκες ήταν 930 νοσηλευτές σύμφωνα με την πρόταση νέου οργανισμού του ΔΣ του ΠΓΝΙ το 2019 και πάνω από 1000.

Κατηγορεί τη ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι «η αχρήστευση του όπλου της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο, είναι το δώρο που έκανε σε διοίκηση-κυβέρνηση, με τον αυτοαποκλεισμό του συλλόγου από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ».

Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθοδευμένη μετακίνηση με εντέλλεσθε ιατρών και του νοσοκομείου μας» τονίζουν και αναφέρουν επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στους γιατρούς. Σε όλους τους υγειονομικούς».

Στην εκδήλωση καλεί επίσης και το ΕΚ Ιωαννίνων, ζητώντας μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών. Γιατροί και ΕΚΙ καλούν και στη γενική απεργία, στις 9 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back