Oikonomou pisoi

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ εξαπατούν τους συμβασιούχους»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2021, 23:10

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καταγγέλλει τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, στην ΠΟΕΔΗΝ, για «εξαπάτηση των συμβασιούχων», αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Ο λόγος, είναι ότι όπως αναφέρει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ, «εξαφανίζεται το αίτημα των συμβασιούχων ΣΟΧ για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Παραθέτει το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρει: «Πέμπτη 11/11/2021 στις 16:00 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας των ΣΟΧ συναδέλφων με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων και την πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση. Να κλείσει ο δρόμος επιστροφής των εργολάβων.»

Η ΑΣΥ συμπεραίνει ότι αυτό σημαίνει «είτε επαναπροκήρυξη-ανανέωση σύναψης συμβάσεων ΣΟΧ μετά από νομοθετική ρύθμιση, με αυξημένη μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων που οδηγεί σε απόλυση τους μισούς διότι η ανεργία μοριοδοτείται υποχρεωτικά από τον ΑΣΕΠ με υψηλά μόρια» σημειώνοντας ότι στο ΠΓΝΙ, το 2019, αυτή η τακτική «οδήγησε τους μισούς στο δρόμο της απόλυσης», είτε «νέα σύσταση οργανικών θέσεων στον οργανισμό του ΠΓΝΙ και προκήρυξη θέσεων μονίμων, στον οποίο διαγωνισμό θα συμμετέχουν με αυξημένη μοριοδότηση οι ΣΟΧ. Δηλαδή αλλαγή οργανισμών και προκήρυξη χιλιάδων θέσεων μονίμων, που σημαίνει γραφειοκρατικές διαδικασίες πολλών ετών, αλλά και τότε οι μισοί θα είναι εκτός, λόγω της αμφίβολης μοριοδότησης όπως δείχνει η εμπειρία ετών. Αυτή είναι και η θέση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και η πάγια θέση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ».

Καταγγέλλει επίσης τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ ότι ταυτίστηκε με την απόφαση, αγνοώντας παλιότερες, το συλλόγου και ότι «την ίδια στιγμή που κάνει ότι πασχίζει για την δικαστική διεκδίκηση της μετατροπής των συμβάσεων των ΣΟΧ σε αορίστου χρόνου, την ίδια στιγμή ζητά ΌΧΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αλλά μοριοδότηση. (Εκτός κι αν έγινε «λάθος» όπως στην ψηφοφορία του ΔΣ του ΠΓΝΙ για μηνιαία σύμβαση με εργολάβο για τον μήνα Δεκέμβριο)».

Η παράταξη τονίζει τέλος ότι «μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων» είναι η παράταση συμβάσεων και η ακόλουθη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Καλεί τέλος στη συγκέντρωση της Δευτέρας 1/11, στις 11.00μ στην κεντρική είσοδο του ΠΓΝΙ, «όπου η συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας έχει αποφασίσει να εγκριθεί ψήφισμα που θα αποσταλεί σε Περιφέρεια, Δήμο, Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς δεν θα επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back