Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΠΑΜΕ επιστρέφει τα πυρά

Εικόνα του άρθρου Το ΠΑΜΕ επιστρέφει τα πυρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2018, 19:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΠΑΜΕ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επιστρέφει με νέα του ανακοίνωση για να ανταποδώσει τα πυρά του στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με αφορμή την υπόθεση της μετάθεσης γιατρού-αναισθησιολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το ΠΑΜΕ θέτει καταρχήν το γενικότερο ζήτημα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και της εντατικοποίησης των εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Για την υπόθεση της μετακίνησης του γιατρού, αναφέρει ότι αυτή έγινε σε μια περίοδο που «και η Αναισθησιολογική Κλινική αποδυναμώνεται». Παραπέμπει μάλιστα σε έγραφα του διευθυντή της Αναισθησιολογικής και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας όπου τονίζεται η υποστελέχωση της αναισθησιολογικής κλινικής με άμεσο αντίκτυπο στις όλο και αυξανόμενες λίστες χειρουργείων. Όσον αφορά δε το επιχείρημα της διοίκησης του νοσοκομείου περί «τυπογραφικού λάθους» για τον χρόνο έγκρισης της μετακίνησης, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «εξυπνακισμό» ενώ «γελοίο» χαρακτηρίζει το επιχείρημα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ περί «νομοθεσίας για τη μετακίνηση από μη άγονη, σε άγονη περιοχή», υποστηρίζοντας ότι πραγματικά άγονες περιοχές είναι περιοχές όπως οι Φιλιάτες. «Συνολικά το αίτημα για ‘απεγκλωβισμό’ εκατοντάδων άλλων υγειονομικών κάθε ειδικότητας, που αποτελεί αίτημα αιχμής του ΠΑΜΕ από τη συγκρότησή του, αποτελεί κατά τους διοικητές, ‘προσπάθεια εξυπηρέτησης φίλων’» επισημαίνει.

Τέλος το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «προπαγανδιστική προσπάθεια να κρυφτούν οι λαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης και υπουργείου». Όπως αναφέρει, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι ενταγμένα πιλοτικά στο Εθνικό Κέντρο Κοστολόγησης και Τεκμηρίωσης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών  Α.Ε. «Η εταιρία αυτή έχει ως αποστολή να εξασφαλιστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με όρους ‘αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων’, σε μία ενιαία αγορά με τον ιδιωτικό τομέα» υπογραμμίζει. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back