Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η μετάθεση ενός γιατρού και το τυπογραφικό λάθος

Εικόνα του άρθρου Η μετάθεση ενός γιατρού και το τυπογραφικό λάθος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2018, 16:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H μετάθεση ενός γιατρού ακτινολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο νοσοκομείο Καλαμάτας προκάλεσε μια αναστάτωση, με το ΠΑΜΕ Υγείας να κάνει λόγο για «επιλεκτική εξυπηρέτηση» (κοινώς ρουσφέτι) και με τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει λόγο για «τυπογραφικό λάθος» και να περνάει στην αντεπίθεση.

Το ΠΑΜΕ Υγείας, πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε ότι η μετάθεση του συγκεκριμένου γιατρού (ο οποίος, όπως αναφέρεται, είναι συγγενικό πρόσωπο του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλου), που εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας στις 17 Αυγούστου, είχε εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ μια μέρα νωρίτερα (27 Ιουνίου) από την ημέρα κατάθεσης του αιτήματος της μετάθεσης από τον ενδιαφερόμενο. Η 6η ΥΠΕ, από την πλευρά της, μιλάει για «τυπογραφικό λάθος» στην απόφαση του υπουργού όσον αφορά την ημερομηνία κατάθεσης του αιτήματος του ενδιαφερόμενου. «Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη της, διαβιβάστηκε στις 27-6-2018 (21563/27-6-2018), η δε απόφαση του υπουργού δημοσιεύτηκε τις 17-8-2018. Συνεπώς, η ημερομηνία της τελευταίας αίτησης του ιατρού είναι προγενέστερη του εγγράφου της 6ης ΥΠΕ, σε αντιδιαστολή με όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ» σημειώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του που υπογράφει ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης. Στην ανακοίνωσή του, επισυνάπτει και το σχετικό έγγραφο της ΥΠΕ, όπου αναφέρεται η τελευταία ημερομηνία υποβολής της αίτησης του ενδιαφερόμενου.

Υπερασπίζεται δε το δίκαιο του αιτήματος της μετάθεσης και επισημαίνει ότι κρίσιμο ρόλο σε τέτοιες μεταθέσεις έχει η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει τέλος ότι το ΠΑΜΕ Υγείας «οφείλει να ζητήσει συγνώμη δημόσια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back