Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν ερωτευτήκαμε σφόδρα…

Εικόνα του άρθρου Όταν ερωτευτήκαμε σφόδρα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2018, 17:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν το σημερινό ακροατήριο μαθαίνει για τη «σκηνή του Μάντσεστερ» και τις αλλοφροσύνες στο Placenta και τις μουρλαμάρες των Happy Mondays, αλλά και τη μαγική πρώτη περίοδο των Stone Roses (γιατί, υπήρξε και δεύτερη;), θα πρέπει να ανατρέχει στο λήμμα «Buzzcocks».

Την εποχή λοιπόν που οι Pistols προκαλούσαν ακόμα και κάδους πλυντηρίων και οι Clash έγραφαν τα μανιφέστα τους, οι Buzzcocks ήταν οι πάνκηδες που βασικά, ήθελαν να περνάνε καλά στη σκηνή.

Χωρίς ποτέ να φτάσουν τη μουσική ικανότητα των Clash ή τη στιγμιαία επιφοίτηση των Pistols, οι Buzzcocks κατέγραψαν στο Love Bites τις βασικές αρχές του πανκ: uptempo μινιμαλισμός, ανύπαρκτα κιθαριστικά σολαρίσματα (άντε, το πολύ ένα με… δύο νότες) και ένα κομμάτι που θα τους έγραφε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ροκ εν ρολ: το Ever fallen in love (with someone you shouldn’t’ve).

To άλμπουμ εισήγαγε και ένα νέο όρο, που τότε ήταν ακόμα άγνωστος, έως και… βλάσφημος: την power pop.

Αρκετά χρόνια αργότερα, οι μπάντες της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, σίγουρα έκαναν τα πρώτα τους βήματα ακούγοντας αυτό το δίσκο, ο οποίος επανεκδόθηκε σε cd το 1994, με πρόσθετα κομμάτια.

 




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back