Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «6, 7, 107 πρόβες» της Φιλαρμονικής

Εικόνα του άρθρου Οι «6, 7, 107 πρόβες» της Φιλαρμονικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2022, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτή τη φορά δεν ήταν παρών ο δήμαρχος για να πει ότι το θέμα στα μουσικά τμήματα του Δήμου αφορά «δύο-τρεις ανθρώπους που έμαθαν να δουλεύουν αλλιώς», οπότε απαντήσεις έδωσε η πρόεδρος του ΠΚΔΙ και αντιδήμαρχος, Ελένη Ακονίδου.

Η κα Ακονίδου διατήρησε εν μέρει το συνήθως απαξιωτικό ύφος του δημάρχου ωστόσο, οπότε η απουσία, δεν φάνηκε.

Είπε μεταξύ άλλων ότι οι πρόβες των μουσικών συνόλων «είναι σύνθετο θέμα». Και συνέχισε ως εξής:

«Το αν οι πρόβες θα είναι 4, 5, 6, 8, 108, λυπάμαι πολύ αλλά δεν είναι ένα απλοποιημένο πράγμα και δεν πρέπει να είναι έτσι. Γίνεται ένας προγραμματισμός, είναι σύνθετο θέμα, λαμβάνουμε εισηγήσεις, προγραμματίζονται κάποια έργα που πρέπει να παρουσιαστούν, λαμβάνουμε υπόψη τα οικονομικά δεδομένα», για τα οποία παρέπεμψε στο αρμόδιο τμήμα του ΠΚΔΙ.

Λίγο αργότερα, απαντώντας στην παρέμβαση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμά Μπέγκα, ο οποίος τόνισε ότι «οι μουσικοί που κατέχουν το αντικείμενο και γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες, δεν μπορούν να έχουν άποψη;».

Τότε, η κα Ακονίδου επανήλθε: «Δεν είναι ρόλος κάθε μουσικού να πεί αν θα γίνουν 6, 7, 107 πρόβες. Έτσι είναι πανελλαδικώς, παγκοσμίως. Είναι ρόλος των αρχιμουσικών και των αρμοδίων και φυσικά, με βάση κάποια δεδομένα».

Αυτά τα δεδομένα και κυρίως, τις εισηγήσεις των αρχιμουσικών, τις ζητούν οι μουσικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καιρό τώρα. Τις ζήτησε ξανά, για τέταρτη φορά όπως είπε, η Όλυ Τσουμάνη (Λαϊκή Συσπείρωση), «να κατατεθούν οι εισηγήσεις των αρχιμουσικών».

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι κα Τσουμάνη έχει δίκιο και το θέμα κατέληξε στην εξής στιχομυθία:

Παπαγεωργίου: Να τους παίρνει τους μουσικούς η κα Τσουμάνη στις εκδηλώσεις που κάνουν στην πλατεία, όχι μόνο λαϊκά σχήματα

Τσουμάνη: Από χιούμορ σκίζετε κύριε πρόεδρε

Στην πράξη, η διοίκηση του ΠΚΔΙ έχει «συμμαχήσει» με προϊσταμένους-ες στα διάφορα τμήματα, οι οποίοι-ες στηρίζουν αναφανδόν αποφάσεις της. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με «οικονομία κλίμακας», ήτοι περιορισμό εργαζόμενων σε καλλιτεχνικά-τμήματα μαθητείας και περιορισμό των προβών. Στις περιπτώσεις των ορχηστρών, έχουν περισταλεί οι ώρες προβών, με εισηγήσεις των αρχιμουσικών. Οι ίδιοι εισηγήθηκαν και ότι τα σχήματα μπορούν να «παίξουν» με λιγότερους μουσικούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3