Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδός Νιάρχου: Τα επόμενα βήματα

Εικόνα του άρθρου Οδός Νιάρχου: Τα επόμενα βήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2018, 17:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου, του δρόμου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, σήμερα ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός για το έργο με προϋπολογισμό 25,7 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη έκπτωση, ύψους 42,48%, έδωσε η εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ», μια εταιρία που έχει μπει δυναμικά στο κομμάτι των οδικών υποδομών στην Ήπειρο (πρόκειται για την ίδια εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή της νέας οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την 2η επαρχιακή οδό, στο ύψος του Καλεντζίου).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά επτά εταιρίες. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, έπονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την οριστικοποίηση της ανάθεσης και στη συνέχεια για την υπογραφή της σύμβασης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή ενός κλειστού τύπου δρόμου 4,5 χλμ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται ένας ανισόπεδος κόμβος επί της περιφερειακής οδού και πέντε ισόπεδοι κόμβοι στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, στη διασταύρωση με την οδό Καραϊσκάκη (για την εξυπηρέτηση εγκαταστάσεων του Δήμου), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην είσοδο της Πεδινής, παράλληλο δίκτυο εκατέρωθεν της οδού Νιάρχου, ποδηλατόδρομος πλάτους 3 μέτρων από τη μία πλευρά, έργα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, έχει προβλεφθεί και χώρος για κυκλοφορία ελαφρού τραμ (σε περίπτωση που…).

Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back