Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδός Νιάρχου: Στον δρόμο της δημοπράτησης

Εικόνα του άρθρου Οδός Νιάρχου: Στον δρόμο της δημοπράτησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2018, 17:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θέμα χρόνου είναι να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου σε σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 25,7 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής και ηλεκτρονικός, ενώ τη σύμφωνη γνώμη της για τα τεύχη δημοπράτησης έχει εκφράσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, αναφέρεται ότι στο Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων έχει συζητηθεί ήδη ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων.

Ο Σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή ενός κλειστού τύπου δρόμου 4,5 χλμ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται ένας ανισόπεδος κόμβος επί της περιφερειακής οδού και πέντε ισόπεδοι κόμβοι στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, στη διασταύρωση με την οδό Καραϊσκάκη (για την εξυπηρέτηση εγκαταστάσεων του Δήμου), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην είσοδο της Πεδινής, παράλληλο δίκτυο εκατέρωθεν της οδού Νιάρχου, ποδηλατόδρομος πλάτους 3 μέτρων από τη μία πλευρά, έργα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, έχει προβλεφθεί και χώρος για κυκλοφορία ελαφρού τραμ (αν και όταν γίνει αυτό).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back